Sabor počinje prvo ovogodišnje zasjedanje

Autor: Poslovni.hr/HRT , 23. siječanj 2013. u 08:56
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Predloženi dnevni red 7. sjednice broji 44 točke (17 točaka sa zadnje prošlogodišnje sjednice i 27 novih), no očekuje se da će već sutra biti dopunjen novim točkama.

Hrvatski sabor počinje prvo zasjedanje u 2013. godini. Nova sjednica uobičajeno počinje aktualnim prijepodnevom, tijekom kojega će članovima Vlade pitanja postavljati 40-tak zastupnika. Nakon 'aktualca' uslijedit će rasprava o Vladinom prijedlogu novoga Zakona o dadiljama u prvom čitanju, piše HRT.

Predloženi dnevni red 7. sjednice broji 44 točke (17 točaka sa zadnje prošlogodišnje sjednice i 27 novih), no očekuje se da će već sutra biti dopunjen novim točkama. Na dnevnom redu je, među ostalim, i Vladin prijedlog izmjena Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika, po kojemu bi se dijelu dužnosnika (ravnatelji nekih agencija) povećale plaće, a što je u javnosti dočekano s velikim kritikama. Vlada predlaže i Zakon o posebnom porezu na motorna vozila, po kojemu bi se od 1. srpnja oporezivanje automobila vezalo uz zaštitu okoliša i emisiju ugljičnog dioksida (CO2), te na taj način destimuliralo kupovanje automobila s visokom emisijom CO2, a potaknulo kopovanje kvalitetnih novih vozila.

Oporbeni zastupnici iz HDDSB-a i Hrvatskih laburista inicirali su Interpelaciju o radu Vlade na osiguranju uvjeta za ravnomjeran regionalni razvoj na temelju korištenja fondova EU, nezadovoljni Vladinom regionalnom razvojnom politikom i sve jačim razvojnim nejednakostima među hrvatskim regijama. Na 7. sjednici zastupnike očekuje i izbor članova Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa te novog pučkog pravobranitelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close