Sabor odlučio: Cvitan je novi glavni državni odvjetnik

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. ožujak 2014. u 12:15
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dinko Cvitan novi je glavni državni odvjetnik, jednoglasno je danas odlučio Hrvatski sabor.

Dinko Cvitan novi je glavni državni odvjetnik, jednoglasno je danas odlučio Hrvatski sabor.

Za Cvitanovo imenovanje na jednu od najvažnijih dužnosti u zemlji izjasnilo se svih 106 zastupnika, koliko ih je danas bilo u sabornici.

Čestitam glavnom državnom odvjetniku, želim mu uspješan rad u interesu vladavine prava i svih građana, rekao je predsjednik Sabora Josip Leko.

Cvitan na dužnost stupa 24. travnja, mandat mu je četiri godine. Sabor glavnog državnog odvjetnika imenuje na Vladin prijedlog i uz prethodno mišljenje saborskog Odbora za pravosuđe

Cvitan, koji je godinama bio prvi čovjek USKOK-a na čelu Državnog odvjetništa zamjenit će Mladena Bajića, koji odlazi nakon 12 godina.

Dinko Cvitan rođen je 1958. godine u Zagrebu gdje je 1983. diplomirao na Pravnom fakultetu. Iste je godine počeo raditi kao vježbenik na Općinskom sudu u Zagrebu, a godinu poslije kao stručni suradnik u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Od 1985. do 1990. zamjenik je općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Godine 1991. odlazi u odvjetničke vode, a potom u jedno osiguravajuće društvo gdje vodi odjel za pravne poslove i ljudske resure.

Godine 2003. imenovan je zamjenikom županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu i upućen u Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK).

U studenom 2005. imenovan je zamjenikom glavnog državnog odvjetnika, ravnatelja USKOK-a. U ožujku 2006. 'postaje' ravnatelj USKOK-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close