Sabor: I laburisti stavili natpis ‘PROTIV’, ali ne u vezi s referendumom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. studeni 2013. u 17:55
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što su zastupnici HNS-a i HDSSB-a na svoje klupe stavili natpise ‘PROTIV’ i ‘ZA’, izjašnjavajući se o predstojećem referendumu o ustavnom definiranju braka, danas su na svoje klupe natpis ‘PROTIV’ stavili i Hrvatski laburisti, no njihov se natpis ne odnosi na referendum.

 Nakon što su zastupnici HNS-a i HDSSB-a na svoje klupe stavili natpise 'PROTIV' i 'ZA', izjašnjavajući se o predstojećem referendumu o ustavnom definiranju braka, danas su na svoje klupe natpis 'PROTIV' stavili i Hrvatski laburisti, no njihov se natpis ne odnosi na referendum.

"Žene i muškarci, radit ćete 56 sati tjedno, na određeno vrijeme, do 67. godine života, bez ugovora, na kupone! Voli vas vaša Vlada", stoji na znaku koji su istaknuli Laburisti.

Dio je to akcije 'Pobuna', koju su laburisti započeli ovaj utorak u nekoliko desetaka gradova diljem Hrvatske.

Tom akcijom upozoravaju na, kako kažu, neprihvatljive odredbe u radnom zakonodavstvu.

Tvrde da Vlada pogoduje kapitalu, a umanjuje prava radnika, nezaposlenih i umirovljenika.

U sklupu akcije, u gradovima su postavljeni štandovi na kojima građanima nude da svojim potpisom daju potporu Vladi, ukoliko snažno podržavaju izmjene zakona o radu i o mirovinskom o mirovinskom osiguranju te umanjenje svih radnih prava na temelju odredbi o povremenim poslovima.

Komentirajte prvi

New Report

Close