Sabo: nikada neću priznati ono što nisam učinio – razmišljao sam o Gotovini

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. rujan 2014. u 14:41
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Sabin odvjetnik Anto Nobilo izjavio je kako je nepravomoćnom presudom “povrijeđen zakon i pogrešno utvrđeno činjenično stanje” te je najavio žalbu Vrhovnome sudu RH.

 Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo rekao je nakon izricanja nepravomoćne presude za podmićivanje HDZ-ovih vijećnika kako nikada neće priznati ono što nije učinio, a njegov odvjetnik Anto Nobilo najavio je žalbu Vrhovnome sudu RH.

Nakon današnjeg izricanja presude, kojom je nepravomoćno osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora, na novinarsko pitanje je li očekivao zatvorsku kaznu Sabo je odgovorio: "Nikada neću priznati ono što nisam učinio. Razmišljao sam o Anti Gotovini."

Sabin odvjetnik Anto Nobilo izjavio je kako je nepravomoćnom presudom "povrijeđen zakon i pogrešno utvrđeno činjenično stanje" te je najavio žalbu Vrhovnome sudu RH.

Ocijenio je kako će se Vrhovni sud suočiti s ozbiljnim pravnim problemima jer su tom presudom "granice Kaznenog zakona neopravdano i suprotno pravilima struke rastegnute".

"Zakon jasno govori da se to kazneno djelo može počiniti samo prema vijećniku u predstavničkom tijelu, a ne prema izabranom vijećniku, što je drugi zakonski termin", ustvrdio je Nobilo.

Zamjenica ravnatelja Uskoka Zorka Fumić izrazila je zadovoljstvo izricanjem osuđujuće presude, koja za Državno odvjetništvo, s obzirom na predočene dokaze, "nije iznenađujuća".

"Kad je u pitanju visina izrečene kazne, treba uzeti u obzir da je okrivljenik Sabo počinio dva kaznena djela podmićivanja zastupnika i da je za svako od njih predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, pa ćemo nakon pismenog otpravka presude odlučiti hoćemo li uložiti žalbu", rekla je Fumić.

Predsjednik vukovarskoga SDP-a Goran Bošnjak izjavio je novinarima da je Sabo, kao gradonačelnik, učinio mnogo dobrih stvari za Vukovar i njegove građane te vjeruje da će u drugostupanjskom postupku dokazati nevinost.

Na pitanje novinara hoće li stranka nakon presude sankcionirati Sabu Bošnjak je odgovorio kako je to nepravomoćna presuda te da se, dok ne bude pravomoćna, ne može govoriti o takvim sankcijama.

Komentirajte prvi

New Report

Close