Sabina Škrtić gašenjem projekta ‘Be Croative’ šokirala zaposlenike HGK

Autor: Marija Brnić , 19. prosinac 2013. u 22:00
PIXSELL

Jedna od aktivnosti koja je ukinuta planom financiranja je i promidžbeni projekt star sedam godina.

Privremeni financijski plan za iduću godinu u Hrvatskoj gospodarskoj komori donosi i gašenje nekih aktivnosti, a jedna od takvih s kojom se prestaje od Nove godine je i projekt “Be Croative”. Tu odluku privremena predsjednica Komore Sabina Škrtić skupštinarima je kratko obrazložila procjenom kako taj projekt nije donio rezultat.

No, upravo to obrazloženje iznenadilo je i ostavilo bez riječi sve u Komori, u kojoj baš taj projekt smatraju jednim od uspješnih i, štoviše, u ovom trenutku za hrvatsko gospodarstvo i promociju izvoza i ulaganja izuzetno važnim projektom.

Riječ je, naime, o promidžbenom projektu koji se provodi već sedam godina. “Be Croative” su zapravo multimedijalne izložbe hrvatskih proizvoda, koje su tehnološki i dizajnerski odlično osmišljene, a organizira ih se u državama u kojima se želi predstaviti Hrvatsku ne samo kao atraktivnu turističku destinaciju, nego i zemlju inovacija i kvalitetnih proizvoda. Na izložbama se tako predstavljaju nositelji znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, a posljednjih godinu dana naglasak je u prezentaciji stavljen i na ulagačke potencijale i inovatorska rješenja iz Lijepe naše. Među ostalim, predstavljaju se i konkretni ulagački projekti za koje se traže strateški partneri.

Takve međunarodne prezentacije vrlo često su koristili Vlada i Ured Predsjednika RH u važnim događajima, poput prijama Hrvatske u EU, lobiranje za nestalno članstvo u Vijeću UN-a, Zagreb-Summit i slično.

Ukupno je Komora dosad održala ovakve multimedijalne izložbe u gotovo 30 zemalja, od Australije, Japana, SAD-a i Argentine do Rusije, Katara i niza euorpskih država. Na njima je, prema dostupnim informacijama, hrvatske proizvode i potencijale vidjelo više od 100 tisuća posjetitelja.

Kolike uštede će se na godišnjoj razini postići ukidanjem ove aktivnosti, u samoj Komori, do zaključenja ovog broja, nismo uspjeli dobiti odgovor. No, neslužbeno će se svi složiti da će se taj trošak samo preliti na neku državnu instituciju, jer je HGK bila jedina koja je ovakve prezentacije organizirala, ne samo za gospodarstvo, nego i državu. 

Komentari (7)
Pogledajte sve

Ljuta trava na ljutu ranu! Reketari i jasličari su u čudu! Treba podignut kolektivnu tužbu i teretit ih za štetu koje godinama čine RH i gospodarstvu!

pružam punu podršku novom projektu hgk s radnim nazivom “we are getting off your neck”, da se napokon skinu s vrata privrednicima i onda neka rade što hoće i neka ih plaća tko hoće.

hgk je tipičan ogledni slučaj koji pokazuje zašto državno vlasništvo vodi samo općoj lupeštini i katastrofalnim rezultatima.

navjerojatno je da u državi u kojoj svi vide kako državno vlasništvo ne služi ničemu nego punjenju džepova manjine “odabranih” marksista i bijedi za sve ostale, da u takvoj državi postoji skoro javni pogrom privatnog vlasništva.

neka mi pokaže netko privatnog vlasnika koji nije uvezan s političarima a da krade.

u hgk će se sve samo od sebe regulirati, izbor kompetentnih ljudi na vodeće položaje optimizacija broja radnih mjesta, tj. otpuštanje 70-80% prekobrojnih – samo trebaju sjahati s obveznog članstva.

Gdje političari taknu tu trava ne raste

Drugaricu je postavila partija da napravi još više nereda.

New Report

Close