Sa sedam milijuna kuna otvorili bi 26 radnih mjesta

Autor: Agencija VLM , 07. veljača 2013. u 11:00
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Dubravka Lekić pokušavala je, ali bezuspješno, u HBOR-u više puta dogovoriti reprogram svojih kredita s visokom kamatom.

Kad je ministar turizma Veljko Ostojić u travnju prošle godine otvarao vodeni park u Termama Jezerčica, javno je pozvao vlasnicu Termi Dubravku Lekić da nastavi s investicijama jer će poduzetnici imati puno povoljnije uvjete financiranja.

Od tada Dubravka Lekić pokušavala je, ali bezuspješno, u HBOR-u više puta dogovoriti reprogram svojih kredita s visokom kamatom koje je podignula u varaždinskoj podružnici Hypo Alpe-Adria banke. Reprogram bi Jezerčici omogućio novu investiciju od sedam milijuna kuna kojom bi se proširio vodeni park na ukupno 50 tisuća četvornih metara. Lekić bi mogla još više investirati jer ima gotovu dokumantaciju za novi hotel s 54 soba. Za gradnju novog objekta koji bi spojio sadašnji hotel i kongresni centar, trebalo bi još 2,5 milijuna eura što Jezerčica može financirati, ali samo pod sada važećim povoljnijim uvjetima kreditiranja u turizmu. To su tri godine počeka, do dva posto kamata i 17 godina otplate.

Vlasnica Jezerčice tvrdi kako je u mogućnosti otplaćivati novu investiciju. Međutim, uz nepovoljne uvjete koje imaju komercijalne banke i uz novo zaduženje, boji se da bi došlo u pitanje redovno poslovanje i redovna isplata plaća. 'Poduzetnica sam 22 godine i nikada se nije desilo da zaposlenici nisu dobili plaće',  rekla je. U Terme Jezerčica investirala je prošle godine u novoizgrađeni bazenski kompleks 30 milijuna kuna. Dodaje kako nikada nisu dobili poticajne kredite, a svi poticaji od sufinanciranja kamata ili od fondova, dobiveni su jedino uz pomoć Županije.

Nikad od HBOR-a nismo dobili kredit, moramo se reprogramirati da bismo mogli startati u novoj sezoni. Iz HBOR-a poručuju kako nemaju takvih programa. Nisu ih odbili, obećali su doći i razgledati Jezerčicu, ali nikako da stignu. Već ove sezone bi investicija od sedam milijuna kuna otvorila 26 radnih mjesta , rekla je.     

Komentirajte prvi

New Report

Close