S polica dućana povlači se filet tune iz Španjolske

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. lipanj 2017. u 13:18
Foto: Thinkstock

Ističu kako se obavijest odnosi isključivo na taj navedeni proizvod, navedenog roka uporabe.

Hrvatska agencija za hranu u srijedu je izvijestila da je Ministarstvo poljoprivrede, zbog nalaza histamina u tom proizvodu, s tržišta povuklo odmrznuti filet žutoperajne tune podrijetlom iz Španjolske, s datumom pakiranja 5. lipnja i rokom trajanja do 16. lipnja.

Agencija je na svojoj internetskoj stranici obavijestila potrošače kako je Ministarstvo poljoprivrede, po zaprimljenim informacijama Ministarstva zdravstva, obavijestilo potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda "Žutoperajna tuna filet ODMRZNUTA", LOT broj T 125-17, podrijetlom iz Španjolske, zbog nalaza histamina u tom proizvodu. 

"Žutoperajna tuna filet ODMRZNUTA podrijetlom je iz Španjolske, iz odobrenog objekta ES 12.20168/MU CE, uvoznik za Republiku Hrvatsku je tvrtka ŽUVELA d.o.o., Hvar, Ulica uvala Vira 5, a predmetni proizvod stavljen je na tržište iz tvrtke METRO cash & carry – veleprodajni centar Split, Kaštel Sućurac, Cesta Pape Ivana Pavla II 3, koja je dobrovoljno pokrenula povlačenje i opoziv predmetnog proizvoda", kažu u Hrvatskoj agenciji za hranu.

Ističu kako se obavijest odnosi isključivo na taj navedeni proizvod, navedenog roka uporabe.

Komentari (2)
Pogledajte sve

grijeh je to uvozno jesti kad na placu imate domaću tunu. neusporedivo

A što je s Crvenoperajnom tunom filea,neka ih kmerovi papaju!

New Report

Close