U hotel uložili dva milijuna eura, u svakom apartmanu jacuzzi s termalnom vodom

Autor: Marija Crnjak , 28. lipanj 2017. u 14:52
Ostvarena prva od triju velikih investicija u hotele s četiri zvjezdice u Krapinskim Toplicama

Vlasnici ponajboljega malog hotela na kontinentu uredili su nove smještaje jedinice, dvoranu za sastanke, wellness, restoran…

Hotel Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama od početka lipnja svojim gostima nudi nove smještajne jedinice, dvorane za sastanke, prošireni wellness i restoran s terasom, nakon investicije vrijedne oko dva milijuna eura.

Kako je poznato, radi se o prvom hotelu s četiri zvjezdice u Hrvatskom zagorju, u vlasništvu obitelji Petrović, koji je otvoren 2009. godine, tri godine zaredom dobitnik je nagrade Turistički cvijet za najbolji mali kontinentalni hotel, te brojnih nagrada posebno iz područja gastronomije. Hotel će danas obići ministar turizma Gari Cappelli. Villa Magdalena se preuređenjem i proširenjem kapaciteta planira bolje pozicionirati u segmentu poslovnog turizma, čime će pridonijeti cjelogodišnjoj turističkoj ponudi kontinentalne Hrvatske, ističu investitori koji su ulaganje financirali vlastitim sredstvima i kreditom.  

 

Petrović

Zbog kvalitete postižemo znatno više cijene od prosjeka županije i kontinenta.

Postojećih devet smještajnih jedinica povećali su na 24, od kojih svaka i dalje zadržava brend, što znači da ima jacuzzi s termalnom vodom u dnevnom boravku. Proširili su i panoramsku wellness i spa oazu na krovu hotela s velikim unutarnjim bazenom od inoxa, što je novi trend u bazenskoj ponudi, te su modernizirali i proširili restoran, te dodali prostorije za poslovne skupove, čime računaju na više poslovnih gostiju. Hotel se zadnjih osam godina na tržištu pozicionirao u prvom redu kao hotel za parove koji dolaze na odmor i wellness, uz podjednak broj domaćih i stranih gostiju iz Slovenije, Italije i Austrije. Zagorje i inače ima sve veći udjel stranih gostiju u ukupnom broju turista, a radi se čitave godine.

 

2 milijuna

eura vrijedno ulaganja u proširenje kapaciteta hotela

Villa Magdalena poznata je i kao jedan od hotela s najboljom popunjenošću, koja je u godini ulaska u investiciju rekonstrukcije bila 81 posto, što se očekuje i s novim proširenim kapacitetima. Vlasnik hotela Ivan Petrović nedavno je Hini izjavio da Villa Magdalena postiže znatno više cijene od prosjeka županije i kontinenta, što obrazlaže jedinstvenim uslugama i kvalitetom ponude.  Hotel je prošlu godinu završio s rekordnim prihodom od 3,5 milijuna kuna, doduše uz kontinuiran rast troškova.

 Investicija obitelji Petrović tek je jedna od najavljenih kapitalnih investicija u turizam Krapinskih Toplica, što bi trebalo riješiti problem nedostatka kapaciteta koji se navodi kao jedna od najvećih prepreka razvoju zdravstvenog i ostalih oblika turizma u Zagorju. Nedavno je potvrđeno ulaganje kineskog  Zhongya holdinga koji planira uložiti 30 milijuna eura u građevinske projekte u Krapinskim Toplicama, prvenstveno u obnovu Hotela Toplice, ali i gradnju apartmana i vila, a imaju ambicije i za gradnju doma za treću dob te javnu garažu. U rujnu bi investitori iz Rusije s 12 milijuna eura trebali početi izgradnju novog hotela na ulazu u kompleks Krapinskih toplica. Hotel će imati 90 soba, wellness i kongresni centar za 450 sudionika, te bi također trebao imati četiri zvjezdice. 

Komentirajte prvi

New Report

Close