S krčkog aerodroma letjet će se za München i Frankfurt

Autor: Poslovni dnevnik , 11. kolovoz 2013. u 22:00
U sedam mjeseci premašili lanjski promet/Goran Kovačić/PIXSELL

Do kraja godine odlazi 15 od 78 radnika, novi šef T. Palalić i račun za vodu srezao sa 40 tisuća na 3500 kn.

Zračna luka Rijeka premašila je u prvih sedam mjeseci ove godine ukupni lanjski promet od 72.000 putnika, a od početka godine kroz taj je aerodrom u Omišlju na Krku prošlo 82.000 putnika.

Zbog obećavajućih najava za kolovoz i rujan, očekuju ove godine ostvariti plan od ukupno 150.000 putnika, otkrio je  direktor Tomislav Palalić na konferenciji u petak. Kao priopritete je naveo privlačenje prometa, sigurnost, a do polovice sljedeće godine i uređenje aerodroma.U radijusu od 200 km ta zračna luka pokriva oko 60 posto područja hrvatskog turizma i nema razloga da ne dosegne njihov promet, naveo je Palalić. Istaknuo je da je riječki aerodrom najpovezaniji s ostalim modalitetima prijevoza te da se radi na uvođenju novih poslovnih linija, prije svega za München i Frankfurt, odnosno da se razvijaju linije za naše ljude u inozemstvu i mlade.

Suvlasnici Zračne luke Rijeka, od kojih je najveći država, te županija i nekoliko primorskih gradova i općina, zainteresirani su za ulaganja i već su odobrili određena sredstva za infrastrukturu. Najavljena je i mogućnost izgradnje hangara.Zračna luka Rijeka sada ima 78 zaposlenih, a do kraja godine planira se odlazak njih 15, uglavnom odlaskom u mirovinu ili završetkom ugovora. Palalić je ocijenio da je struktura zaposlenih takva da je dobar dio "tehnologija pregazila" te da će se ubuduće više raditi na polivalentnosti i fleksibilnosti. Ukupni su dugovi tvrtke 12,8 milijuna kuna, od toga najviše Općini Omišalj, što je, rekao je Palalić, moguće sanirati za dvije godine.

Kao jedan od primjera neracionalna poslovanja naveo je slučaj računa za vodu, koji je do njegova dolaska na čelo tvrtke bio oko 40.000 kuna na mjesec. A kad je zatražio da se pronađe uzrok, utvrđeno je da je riječ o kvaru i račun sada iznosi 3500 kuna na mjesec.Zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić rekao je da je za povećanje prometa najzaslužniji novi menadžment, kao i smjene prethodne dvije uprave. Cilj im je po broju putnika postati jedan od prva tri aerodroma u Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close