S Korejcima poželjna suradnja u kozmetici

Autor: Poslovni dnevnik , 19. rujan 2018. u 21:59
Proizvodi K-beautyja promiču tzv. 'glass skin' ljepotu/FOTOLIA

Azijski trend njege kože koji osvaja svijet probija se i na hrvatsko tržište, ali i naše tvrtke imaju što za ponuditi korejskoj industriji: led probijaju proizvođači, slijede uvoznici i distributeri preparata.

Hrvatske i korejske tvrtke imaju dobar potencijal za razvoj suradnje na području industrije kozmetike, poručeno je s Korejsko-hrvatskog poslovnog foruma 2018. održanog u srijedu.

Šesti forum organizirali su Veleposlanstvo Republike Koreje u Zagrebu, Poslovni centar Republike Koreje u Hrvatskoj (KOTRA), Hrvatsko-korejski poslovni klub i Zaklada instituta korejske kozmetičke industrije. Ovogodišnji je forum usredotočen na poboljšanje suradnje u kozmetičkoj industriji, a omogućio je i poslovne sastanke između korejskih i hrvatskih proizvođača kozmetičkih proizvoda, te hrvatskih uvoznika i distributera.

Korejska kozmetika trend je koji je osvojio svijet u posljednjih godinu-dvije, a odnosi se na preparate koji se na kožu nanose u više koraka, sa ciljem da bude skroz čista, prozirna, nalik staklu, odakle i naziv "glass skin". Korejski veleposlanik u Hrvatskoj Park Won-sup poručio je da korejska kozmetika ima potencijal probiti se na hrvatsko tržište, dok su se, s druge strane, korejski turisti koji posjećuju Hrvatsku mogli upoznati s hrvatskim kozmetičkim proizvodima.

Pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac je kazala da je proizvodnja kozmetike važan sektor hrvatskog gospodarstva, a kako su domaći proizvodi našli mjesto na tržištu i uspješno konkuriraju stranima. Predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zoran Horvat kazao je da gospodarski odnosi između Koreje i Hrvatske jačaju, istaknuvši važnost uspostave direktnog leta aviokompanije Korean Air između Zagreba i korejske prijestolnice Seula, od 1. rujna.

On ocjenjuje da će ta redovna linija ne samo povećati brojku od gotovo pola milijuna korejskih turista koji su lani posjetili Hrvatsku, već i osnažiti suradnju i razmjenu između poslovnog svijeta, te potaknuti ulaganja u različita gospodarska područja. U listopadu bi u Seulu trebalo biti otvoreno hrvatsko veleposlanstvo u Koreji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close