S BiH ćemo imati dva prijelaza za prijevoz živih životinja, a pregovara se i o trećem

Autor: Ksenija Puškarić , 04. travanj 2013. u 11:19
Thinkstock

Na Vladi se usuglasio i Ugovor o graničnim prijelazima između Republike Hrvatske sa susjedima, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom. S BiH odmah ćemo imati dva prijelaza za prijevoz živih životinja, a pregovara se i o trećem.

Na Vladi se usuglasio i Ugovor o graničnim prijelazima između Republike Hrvatske sa susjedima, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom. S BiH odmah ćemo imati dva prijelaza za prijevoz živih životinja, a pregovara se i o trećem.

S Crnom Gorom uskoro će se otvoriti samo jedan posebni prijelaz, a sa Srbijom su u tijeku pregovori oko takvih prijelaza. Državljani BiH i poslije ulaska Hrvatske u EU moći ulaziti u RH s osobnim iskazicama, ali to treba još potvrditi Europsko vijeće. Na taj će se način regulirati i prolazak kroz Neum i preko Luke Ploče do BiH. Rade se i studije o prolasku preko BiH, riječ je o Pelješkom mostu za kojeg se Vlada nada da će ga barem djelomično financirati EU.

No, kako je rekao premijer Milanović, bez novca nema otvaranja gradilišta. "Taj film više u Hrvatskoj nećemo gledati", kazao je Milanović.

Komentirajte prvi

New Report

Close