RWE će s Koprivnicom razvijati plinski biznis

Autor: Darko Bičak , 07. veljača 2017. u 22:00
Karl Kraus, predsjednik Uprave RWE Hrvatska i Maja Hleb, predsjednica Uprave GKP Komunalac/D. Š./PIXSELL

Suradnja s Koprivnicom RWE-u je donijela 13.000 kupaca plina i 450 km plinske mreže, a u gradu se nadaju da će ovo biti zamašnjak razvoju tehnologije.

Gradsko komunalno poduzeće (GKP) Komunalac iz Koprivnice i RWE Hrvatska potpisali su u utorak ugovor o strateškom partnerstvu za razvoj plinskog biznisa na području tog grada.

Partnerstvo se odnosi na prodaju 75% udjela RWE-u u Koprivnica plinu i Koprivnica opskrbi. Rečeno je kako ugovor predstavlja poslovnu tajnu tako da svi detalji neće biti javno obznanjeni, ali i da je RWE za ove udjele platio 51 milijun kuna. Mišel Jakšić, vršitelj dužnosti gradonačelnika Koprivnice kazao je da je strateško partnerstvo gradskog komunalnog poduzeća i RWE-a bitno, ne samo za Koprivnicu, nego za cijelu sjeverozapadnu Hrvatsku.

 "S RWE-om građani dobivaju stabilnu i sigurnu uslugu po povoljnoj cijeni. Veseli nas dolazak RWE-a u grad u kojem je snažno gospodarstvo, iako po veličini nismo u top 10, u gospodarstvu zasigurno jesmo. Ovaj sporazum će nam omogućiti da održimo te dalje razvijamo taj status", kazao je Jakšić. Dodao je da će sporazum biti i svojevrsni zamašnjak koji će omogućiti razvoj visokih tehnologija u gradu. Karl Kraus, predsjednik RWE Hrvatska, izrazio je zadovoljstvo što je Koprivnica postala dio velike RWE europske obitelji te najavio da će ovaj grad biti baza za daljnje širenje njihove distribucijske mreže.  

Podsjetio je da je RWE došao u Hrvatsku 1996. na projektu Plomin 2, a 2013. započeo je s prodajom struje te danas ima više od 110 tisuća kupaca. Dvije godine kasnije su ušli i na plinsko tržište za poslovne korisnike, a od lani nude plin i kućanstvima. Trenutno su drugi igrač na hrvatskom energetskom tržištu, a cilj im je, kaže, liderska poziciju.

Suradnja s Koprivnica Plinom donijela ima je 13 tisuća kupaca plina i 450 kilometara plinske mreže. Kraus je najavio da će se građanima Koprivnice nuditi jedinstvena povoljna usluga koja će obuhvatiti struju i plin. Najavio je daljnje projekte s Koprivnicom koji će biti realizirane već ove godine, ali tvrdi da je prerano za detalje. Maja Hleb, predsjednica Uprave GKP Komunalac, kazala je da je realizacija ovog projekta trajala duže nego što je trebalo jer su željeli da sve bude potpuno transparentno te da se detaljno uredi da ugovor pruži maksimalne benefite za grad, radnike i sve gađane: "Dobili smo partnera koji će zadržati prava radnika, a istodobno omogućiti veliki razvoj tvrtke na dobrobit svih građana Koprivnice. Sjedište tvrtke ostat će u Koprivnici".

Komentirajte prvi

New Report

Close