RVR bez objašnjenja izbrisan s liste poreznih dužnika

Autor: Saša Paparella , 04. svibanj 2016. u 22:00
Bivši direktor Željko Mić

Zaštitari u stečaju državi ostali dužni 43,5 milijuna kuna.

Zagrebačka tvrtka RVR (Redarstvo, vatrogastvo, rasadnik), o čijem smo upropaštavanju od strane menadžmenta podrobno pisali, izbrisana je s liste poreznih dužnika, na kojoj je zauzimala deseto mjesto s 43,5 milijuna kuna duga Ministarstvu financija.

U Poreznoj upravi nismo uspjeli doznati zašto je tvrtka koja je nekoć poslovala u okviru HŽ-a skinuta sa tzv. liste srama, a što nam je opravdano poreznom tajnom. U međuvremenu je u srijedu održana peta po redu dražba imovine propale tvrtke, na koju se ponovno nitko nije pojavio, iako je cijena nekretnina, među kojima se veličinom izdvaja rasadnik u Svetoj Klari, ponovno spuštena.

Stečajni upravitelj Tomislav Đuričin rekao nam je da ne čudi nedostatak interesa jer se od 43.000 četvornih metara rasadnika za oko 15.000 kvadrata vodi spor s nekadašnjim vlasnicima. Od imovine je zasad prodan kemijski vlak, i to kao staro željezo. Poslovanje RVR-a bilo je obilježeno brojnim nezakonitostima, pa su radnici bili masovno natjerani da kod HPB-a podignu kredit za kupnju udjela u RVR-u. Bivšem predsjedniku Uprave Željku Miću sudi se zbog tzv. šupljih dežurstava, navodnog sudjelovanja u izvlačenju 1,5 mil. kuna preko fiktivnih dežurstava zaštitara, što je naplaćivano HŽ-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close