Ruža Tomašić istupila iz HSP-a AS

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. studeni 2014. u 14:10
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) i zastupnica i Europskom parlamentu u ponedjeljak je podnijela neopozivu ostavku na mjesto predsjednice te stranke te je istupila i iz članstva stranke.

 Predsjednica Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) i zastupnica i Europskom parlamentu u ponedjeljak je podnijela neopozivu ostavku na mjesto predsjednice te stranke te je istupila i iz članstva stranke.

"Vrh HSP AS-a nažalost nije prepoznao potrebu da u maniri istinskih hrvatskih domoljuba stanemo u obranu nacionalnih umjesto uskih stranačkih interesa kada je u pitanju promjena izbornog zakonodavstva. Dapače, neki su visoki dužnosnici stranke otišli toliko daleko i svjesno kršili Statut i odluke Predsjedništva HSP AS-a u obrani dosadašnjeg poražavajućeg stanja u kojem partitokracija apsolutno dominira nad izravnom demokracijom. S obzirom da tijela stranke svo ovo vrijeme nisu poduzela ništa da se takvo ponašanje sankcionira sukladno Statutu te su na taj način ostavila prostora isključivo za otvoreni unutarstranački sukob, odlučila sam poštedjeti stranku novih podjela te napustiti redove stranke koja se pretvorila u nešto što nisam željela", ističe Tomašić u obrazloženju svoje ostavke.

Naglašava kako ne može ostati na čelu stranke koja svoje interese vidi izvan interesa hrvatskog naroda jer smatra da istinska domoljubna stranka svrhu svog postojanja može ostvariti samo kroz obranu nacionalnih interesa.

Navodi da su političke stranke sredstvo, a ne cilj.

"Krajnji cilj svih nas uključenih u politički život Hrvatske trebalo bi biti blagostanje za naš narod u njegovoj državi. Zato sam u ovom trenutku odlučnija nego ikad u nastojanju da po svaku cijenu zaštitim interese našeg naroda i države u Europskom parlamentu te ću nastaviti raditi najvećim mogućim intenzitetom na tom planu", navodi Tomašić.

Izrazila je nadu da će njezin odlazak brojnim čestitim domoljubima u redovima stranke ukazati na dubinu krize u HSP AS-u te da će se isti konačno uključiti u proces reformiranja stranke što ju je kao uvjereni demokrat uvijek zagovarala.

Tomašić vjeruje i da će oni pravaši koji su me prozivali i smatrali kamenom spoticanja u procesu ujedinjenja pravaštva iskoristiti njezin odlazak te poduzeti odlučne korake u okrupnjavanju te političke opcije i njezinoj prilagodbi modernim vremenima.

Ruža Tomašić jutros je bila nedostupna pa detaljnije obrazloženje njezine odluke nije bilo moguće dobiti.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close