Ruski veleposlanik: Dovest ću Gazprom i druge kompanije u Hrvatsku

Autor: Poslovni.hr , 09. listopad 2015. u 10:00
FOTO: Reuters

olumen ruskih ulaganja u Hrvatsku nije velik – 400 milijuna dolara, ali zajedničkim naporima mogli bismo ga povećati na miijardu dolara u narednih godinu dana.

"Za 10 dana u Siriji smo napravili puno više nego Amerika i njihovi saveznici u godinu i pol", izjavio je ruski ambasador Anvar Azimov u emisiji Novi Dan N1 televizije. Veliki dio razgovora odnosio se na Siriju, ali veleposlanik je iznio i zanimljiva stajališta o gospodarskim pitanjima. 

Upitan zašto je Rusija od samog početka isključila Hrvatsku iz plana za Južni tok, veleposlanik je odgovorio kako to nije bio njihov izbor, već politika EU. 

"Vrlo smo zainteresirani za povratak u Hrvatsku. Rusija opskrbljuje Hrvatsku s više od milijun tona plina, između 50 i 60 posto plina na hrvatskom tržištu je iz Rusije, no dolazi preko drugih država. Moja je ambicija da dovedem Gazprom i druge velike kompanije u Hrvatsku", istaknuo je Azimov koji je na izravno pitanje bi li preporučili ruskim kompanijama da pokreću biznis ili investiraju u Hrvatsku i bi li im preporučio kupnju INA-e odgovorio:

"Da, podržavamo suradnju s INA-om i želimo je povećati. Volumen ruskih ulaganja u Hrvatsku nije velik – 400 milijuna dolara, ali zajedničkim naporima mogli bismo ga povećati na miijardu dolara u narednih godinu dana".

Komentirajte prvi

New Report

Close