Ruski i ukrajinski touroperatori pohvalili realizaciju viznog režima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. lipanj 2013. u 15:07
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Iako novi vizni režim znači zapreku za turizam Ministarstvo vanjskih i europskih poslova napravilo je sve i još uvijek čini da vizni režim bude što ugodniji

Ruski i ukrajinski touroperatori pohvalili su realizaciju viznog režima, a iako novi vizni režim znači zapreku za turizam Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) napravilo je sve i još uvijek čini da vizni režim bude što ugodniji i da se vize u tim zemljama za Hrvatsku što prije dobivaju, izjavio je ministar turizma Darko Lorencin nakon današnje sjednice Vlade.

Da se sve čini u Rusiji i Ukrajini da se vize za Hrvatsku što prije dobiju ministar se, kako je kazao, i osobno uvjerio proteklih dana u konzularnim odjelima u Moskvi i Kijevu u sklopu posjeta Rusiji i Ukrajini.

S njim su u tom posjetu bili i direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić te predstavnici MVEP-a te su razgovarali i s oko 100 ruskih te 60 ukrajinskih touroperatora koji organiziraju putovanja u Hrvatsku.

Iz Moskve je tada najavljeno i da će se zbog olakšavanja i ubrzavanja izdavanja viza za Hrvatsku do kraja ovog mjeseca u 18 milijunskih gradova Rusije otvoriti vizni centri, a do sredine srpnja i vizni centri koji će pokriti cijelu Rusku Federaciju.

Slična je najava stigla i iz Kijeva gdje se dovršavaju razgovori s tvrtkom koja će otvarati vizne centre u Ukrajini, i to tijekom srpnja u Kijevu, Lavovu, Odesi, Donjecku i Harkovu.

U obje zemlje za taj su posao zaposleni dodatni ljudi u konzularnim odjelima.

Komentirajte prvi

New Report

Close