Rukovoditelj u Poreznoj upravi pomagao u varanju na porezima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. veljača 2018. u 15:57
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Sumnja se da je 55-godišnjak u ime drugih fizičkih i pravnih osoba izrađivao dokumente na temelju kojih se mogla spriječiti ili odgoditi naplata poreznih obveza.

Policijski službenici PNUSKOK-a, SSKOK-a Zagreb su, u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Zlouporaba položaja i ovlasti“ iz čl. 291. st.1. Kaznenog zakona RH.

Sumnja se da je 55-godišnjak, kao rukovoditelj u Poreznoj upravi, u ime drugih fizičkih i pravnih osoba izrađivao žalbe, prigovore i upravne tužbe na rješenja Porezne uprave te druge dokumente na temelju kojih se mogla spriječiti ili odgoditi naplata poreznih obveza, a koje su u poreznim nadzorima utvrdili djelatnici Porezne uprave.

Navedeno je počinjeno s ciljem da se fizičkim i pravnim osobama omogući izbjegavanje, odnosno manje plaćanje utvrđenih poreznih obveza, a na način da je protivno pravilima službe i protivno zakonima pristupao Informacijskom sustavu Porezne uprave koji mu je bio dostupan kao njenom zaposleniku. Podatke do kojih je došao koristio je za sastavljanje navedenih dokumenata i ujedno ih dostavljao i priopćavao određenim fizičkim osobama.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Zlouporaba položaja i ovlasti“ iz čl. 291. st.1. Kaznenog zakona RH USKOK-u je podnesena kaznena prijava, a uhićeni 55-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Komentari (6)
Pogledajte sve

čovjek je doslovno shvatio riječi ministra, da porezna uprava mora biti servis za pomoć građanima, a ne represivni aparat i sada ga optužuju

Javno objavite ADRESU – na koju građani i pravne osobe – mogu poslati SVE PREDMETE /presude/
SA SUDA – GDJE SU SU IZGUBILI SUDSKE SPOROVE pod sumnjivim okolnostima !

Zanimljivo je da je tip bio glavni pick HDZ za ministarstvo.
Sada kada to povežemo sa savjetnicima u Agrokoru koji su optuženi za izvlačenje novaca iz TLM vidimo modus operandi HDZ-a.

Sada je jasno zašto je Ramljak zadužio Agrokor za 400 miliona EURA više nego je potrebno.
Pa treba od nekud si proviziju naplatiti, zar ne.

Što se tiče g. Plenkovića on se hvalio da je sve što se dešava u vezi Agrokora, i LEX Agrokora njegova zasluga i njegove Vlade.

A sada govori da nema pojma o tome.

To je kontradiktorna izjava.

Ili je bio nesposoban prije ili ga uopće nije bilo briga za glavnu reformu s kojom se hvalio.

Vani u demokratskim društvima, Vlada i Premijer bi pali i za manje.

Kod nas gdje vlada korupcija u kojoj sudjeluju svi od sudaca, političara (vladajući i oporba), dok lo.povi i dalje šetaju gradom i kradu……

Sudstvo nas radi bu.dalama i zato ljudi odlaze iz Hrvatske.

1/100

New Report

Close