‘Ruđer’ povukao 5.5 milijuna eura iz EU programa OBZOR 2020

Autor: Poslovni.hr , 01. srpanj 2015. u 14:56
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Brojke su to koje Institut Ruđer Bošković (IRB) svrstavaju na zavidno vodeće mjesto među znanstveno-akademskim institucijama.

Od ulaska Hrvatske u Europsku uniju Institut Ruđer Bošković je iz programa OBZOR 2020 povukao 5.5 milijuna eura i to kroz devet ugovorenih projekata. U dvogodišnjem razdoblju 'Ruđer' je tako s kapacitetom od šest posto znanstvenika od ukupnog broja svih znanstvenika u RH  povukao skoro 60 posto od ukupnih sredstva koje su u istom razdoblju iz OBZOR 2020 programa povukle znanstveno-akademske institucije u Hrvatskoj.

Brojke su to koje Institut Ruđer Bošković (IRB) svrstavaju na zavidno vodeće mjesto među znanstveno-akademskim institucijama u Republici Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz ovog programa, te ga čine važnim strateškim partnerom vlade RH, što je, podsjetimo, nedavno istaknuo i potpredsjednik vlade prof. Branko Grčić potvrdio povodom svečanog predstavljanja prestižnih projekta Europskog istraživačkog vijeća (ERC) održanog u travnju na IRB-u.

Prema podacima dostupnim na službenoj informacijskoj platformi europske unije -CORDIS (Community Research and Development Information Service) Hrvatska ima ukupno ostvarena 62 projekta iz OBZOR 2020 programa financiranja, od čega oko dvije trećine drže znanstveno-akademske institucije i to s ukupnom vrijednosti projekata od oko 9.6 milijuna eura, od čega je IRB ostvario oko 5.5 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close