Rovinj dobiva dva naselja visokog urbanog standarda: Izgraditi će se dva hotela i 554 stana

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2018. u 10:31
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Pripreme za oba projekta započele su prije dvije godine s ciljem urbanizacije prostora kao i njegovog što racionalnijeg i kvalitetnijeg korištenja.

Na Gradskom vijeću Rovinja danas su usvojeni Urbanistički planovi uređenja područja istočnih dijelova Valbrune i Lacosercia, prigradskih terena na kojima će se graditi naselja visokog urbanog standarda. Pripreme za oba projekta započele su prije dvije godine s ciljem urbanizacije prostora kao i njegovog što racionalnijeg i kvalitetnijeg korištenja, istaknuo je arhitekt Darko Martinec, piše Glas Istre.

U zoni Valbruna-istok, na prostoru od 20,5 hektara (od kojih je 70 posto u privatnom vlasništvu) gradit će se višeobiteljske građevine te jedan do dva obiteljska hotela. U tom će se prostoru izgraditi 554 stana, odnosno zadovoljit će potrebe za 1600 novih korisnika, kazao je Martinec. Kao i kod predstavljenih idejnih rješenja gradnje komunalne infrastrukture, hortikulture, prometnica i ostalog za Valbrunu-istok arhitekt Martinec je predstavio i potrebne predradnje za zonu Lacosercio-istok na oko devet hektara koja će se, kako navodi, transformirati u elitno naselje s dva parka te sportskim i dječjim terenima.

Komentirajte prvi

New Report

Close