Rossanda odbija smijeniti direktora 3. maja

Autor: Marija Brnić , 06. rujan 2018. u 22:00
Riječko brodogradilište/ Goran Kovačić/PIXSELL

Predsjednik Uprave Uljanika usprotivio se zahtjevima Kriznog stožera u Rijeci.

Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda na sastanku s Kriznim stožerom za 3. maj odbio je smijeniti direktora riječkog brodogradilišta Maksimilijana Percana.

Njegovu smjenu traže zaposlenici i svi članovi Kriznog stožera kojeg među ostalim čine primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predstavnici Gospodarsko-socijalnog vijeća i zaposlenika 3. maja, a kojim predsjedava Predrag Knežević.

Kako je nakon sastanka izjavio Knežević, Rossandi i predsjedniku Nadzornog odbora 3. maja Veljku Grbcu, iznijeli su zahtjeve Kriznog stožera i dali im do znanja da je povjerenje nestalo.

Traže da se 3. maju vrati pozajmica od 523 milijuna kuna i omogući nastavak proizvodnje, a Rossanda i Grbac su, kako je kazao Komadina, "prihvatili da se pozajmica u vremenu kad se može realizirati vrati, te da 3. maj nastavi poslovati kad se steknu uvjeti kroz plan restrukturiranja". 

Rossanda je izjavio je da je s Kriznim stožerom dogovoreno da će se ispuniti njihovi zahtjevi u trenutku kad to bude moguće, odnosno kad se riješi pitanje programa restrukturiranja i kad se vidi u kojem smjeru dalje. No, to se sada tehnički ne može napraviti, kaže Rossanda.

Komentirajte prvi

New Report

Close