Rokovi za Trg pravde poznati do kraja godine

Autor: Suzana Varošanec , 14. studeni 2016. u 21:59
Ministar pravosuđa Šprlje zadovoljan radom Savjeta/A.M./PIXSELL

Dogodine kreće ključni projekt za razvoj pravosuđa težak 22 milijuna eura.

Dva ključna projekta kapitalnog ulaganja – trgovi pravde u Zagrebu i Splitu, nalaze se u različitim fazama i različitim okolnostima.

Trenutno su u fazi planiranja te će do kraja godine biti poznate pojedinosti, ali i smjer u kojem će se ići te planirani rokovi za realizaciju, poručeno je sa jučerašnjeg sastanka članova Savjeta za praćenje provedbe Strategije razvoja pravosuđa. Glavna tema, pak, bio je Projekt unapređenja i modernizacije pravosudnog sustava u Hrvatskoj, inače vrijedan 22 milijuna eura. Financiranje je predviđeno iz ESI fondova, korisnici su Ministarstvo pravosuđa i Pravosudna akademija, a njegova provedba trajat će od 2017. do ljeta 2020. Kako je ministar pravosuđa Ante Šprlje naglasio, ovaj Savjet daje poticaj za određene promjene u pravosudnom sustavu s ciljem postizanja boljeg i učinkovitijeg pravosuđa.

Naime, u sklopu predstojeće modernizacije administrativnih i poslovnih procesa u pravosuđu, a isto se planira i za vođenje sudskih postupaka, naglasak je na uvođenju modernih IT rješenja te jačanju kompetencija i kapaciteta pravosudnih dužnosnika i službenika zbog efikasnijeg upravljanja postojećim resursima. Najavljene su i izmjene načina vrednovanja rada u pravosuđu – ukidanje okvirnih mjerila, a u tu svrhu bit će izrađena statistička studija složenosti predmeta za računanje njihove težine prema vremenu potrebnom za rješavanje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close