Roguljić napušta Upravu Zabe i odlazi iz banke

Autor: Jadranka Dozan , 26. studeni 2015. u 22:00
Daniela Roguljić Novak/Željko Lukunić/PIXSELL

Vodstvo vodeće banke odskora bez menadžera iz ere prije Unicredita.

U Upravi Zagrebačke banke odskora više neće biti ni jedan od menadžerskih veterana iz razdoblja prije nego što je banka postala članica grupe Unicredit.

Nakon 26 godina rada u Zabi, od čega proteklih šest godina na mjestu članice Uprave, Daniela Roguljić Novak napušta Upravu, ali i samu Zabu. Veći dio karijere Roguljić je u banci provela u korporativnom bankarstvu, odjelu međunarodnog financiranja i tržišta kapitala koje je vodio Milivoj Goldštajn. Imenovanjem u Upravu 2009. u nadležnost je dobila Maloprodaju, a isti resor zadržala je i prilikom potvrde drugoga mandata početkom godine.

No, na bankarskom tržištu 'retail' je u posljednje vrijeme prilično izazovan segment biznisa izložen velikim konkurentskim pritiscima. Razlaz Roguljić i Zabe to očito samo potvrđuje. Prema neslužbenim informacijama, sa službenom potvrdom te vijesti područje maloprodaje će u kao v.d. preuzeti Dijana Hrastović, članica Uprave zadužena za podršku bankarskom poslovanju. No, u proteklih 20-ak godina najvećim dijelom bavila se upravo razvojem poslovanja sa stanovništvom, s tim da je od 2009. do prošle godine bila angažirana u nekoliko zemalja regije koju u grupi Unicredit pokriva Bank Austria. 

Komentirajte prvi

New Report

Close