RMS Mezzanine fond: Nismo povezani s J&T bankom

Autor: Jadranka Dozan , 30. rujan 2013. u 20:32
Željko Lukunić/Pixsell

RMS Mezzanine nije povezan s J&T bankom. Te kompanije potpuno su neovisne tvrtke s različitom strukturom dioničara te time i samostalnim odlukama o ulaganju.

RMS Mezzanine nije povezan s J&T bankom. Te kompanije potpuno su neovisne tvrtke s različitom strukturom dioničara te time i samostalnim odlukama o ulaganju, ističe se u priopćenju koje je medijima putem PR-agencije danas odaslao Boris Procik iz RMS Mezzanine fonda. Taj je fond, kao i J&T banka, unatrag nekoliko mjeseci uglavnom spominjan vezano uz slučaj Centar banke, a priopćenjem, kako kažu, žele “razriješiti moguće nedoumice” o vlasničkoj povezanosti. 

“J&T Investični společnost, odnosno tvrtka J&T-a za upravljanje investicijskim fondovima, izdala je priopćenje još 17. prosinca 2009. godine, gdje izjavljuje kako je jedan od njezinih fondova (J&T Perspektiva) vlasnik manje od 10 posto dionica RMS Mezzaninea, u to vrijeme poznatog i kao RM-S Holding, a.s. Tim priopćenjem se J&T Investični společnost kao manjinski dioničar odrekao svih prava glasa koje je imao na dionice RMS Mezzaninea te pod krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavio da nema ta prava na dionice te da ih nije ustupio niti bilo kojoj trećoj strani. Jednaka situacija s pravima glasa na dionice RMS Mezzaninea je i danas”, zaključuje se u Procikovu očitovanju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close