Rješenje za Ljubljansku banku je ‘inovativno’ i nešto sasvim novo?

Autor: Poslovni.hr , 08. veljača 2013. u 08:53
Vesna Pusić. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Domaći mediji nagađaju o dogovoru oko Ljubljanske banke. Jutarnji piše kako se radi o inovativnom rješenju koje se u javnosti dosad nije spominjalo.

'Rješenje oko kojega smo se suglasili ima nekoliko različitih podvarijanti', rekli su ministri vanjskih poslova nakon šestosatnog sastanka u srijedu navečer. Jutarnji list navodi kako je rješenje koje su Vesna Pusić i Karl Erjavec našli za Ljubljansku banku 'inovativno i nešto što se u javnosti dosad nije spominjalo', te da im je to potvrdilo više izvora, no da o detaljima nitko ne želi govoriti.

List piše kako im je više ljudi reklo je da je rješenje takvo da se obje države mogu proglasiti pobjednicama. Sljedeći sastanak dvoje ministara vanjskih poslova bit će 19. veljače. Pusić je najavila objavljivanje sadržaja dogovora, ali ne prije nego što dobiju odgovor sa slovenske strane. 'Mora biti fair play, bez njega nema napretka u odnosima', rekla je. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

neće tu biti nikakvog kolanja novca, makar ne stvarnog … mislim da će se dozvoliti NLB ulazak (tako i onako posluje u nekoliko varijanti) na HR tržište, a dug će se pretvoriti ulagački udjel HR države … takva banka će onda naplaćivati dugovanja HR firmi prema toj banci (što će na kraju biti tako i onako udjeli banke u tim firmama) … etatizacija i nacionalizacija na mala vrata

dobiti ćemo dionice na raspolaganje [emo_smijesak] [emo_smijesak]

jedino moguće što je ova Vlada sposobna napraviti je da država Hrvatska prihvati isplatu štediša iz proračuna na duži rok, 10-ak godina, nešto kao dug umirovljenicima, a za uzvrat slovencima ponude izlaz na otvoreno more do Pule, u boljoj varijanti ili do Krka u lošijoj varijanti[emo_plazi]

New Report

Close