Rješenje Hrvatskih voda za Karlovac vrijedno čak 465 milijuna kuna

Autor: Agencija VLM , 05. prosinac 2014. u 16:28
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nadležni poručili da je gradnja nasipa u Gornjem Mekušju i prokopa Korana – Kupa u 2015. prioritet, kao i nasip uz Koranu i Mrežnicu.

Drago nam je da je sustav obrane od poplava Karlovca, posebno gradnja nasipa u Gornjem Mekušju, postao prioritet. Mi smo prošli doista mukotrpan put kako bismo nadležnima dokazali da nasipe u G. Mekušju grade s krive strane, zbog čega je i Karlovac bio ugrožen poplavom.

Kad vidimo bagere

Danas, obzirom da je izgrađen privremeni nasip, mirnije čekamo da nadležni u Hrvatskim vodama i odrade obećanja za iduću godinu, no bit ćemo potpuno zadovoljni tek kada vidimo bagere koji grade sve obećane objekte i nasipe – kazao je Ivo Plemić, predsjednik Mjesnog odbora Gornje Mekušje.

Komentirao je obećanje čelnika Hrvatskih voda na sastanku s prvim ljudima Grada po kojem pripremaju cjelovit projekt rješenja zaštite od poplava grada Karlovca vrijedan čak 465 milijuna kuna koji uključuje gradnju nasipa, ali i niz studija, idejnih i glavnih projekata.

U 2015. planiraju završiti nasipe uz Koranu i Kupu u Gornjem Mekušju koji uključuje i spojni nasip između Kupe i Korane dug 1,184 km. Otkupljivat će zemljište i raspisati natječaj za gradnju nasipa uz Koranu i Mrežnicu dugog 3,4 km.

U 2015. ovisni o tempu otkupa zemljišta, planiraju i gradnju nasipa, a projekt uključuje i regulaciju potoka Sajevac u dužini od 1,8 km koji su trebale napraviti Hrvatske ceste kada su radile brzu cestu kroz Karlovac, Vukmanićki Cerovac – Mostanje.

Nasip od Selca do Rečice

Od planova je najavljena izrada idejnog projekta lijevog kupskog nasipa od Selca do Rečice dugog 12 km, te projektna dokumentacija za nasipe na Kupi; na lijevoj obali od Kaštela do Donjeg Pokupja, a desnom obalom od pivovare do Brodaraca, te za nasipe uz Koranu i Mrežnicu.

Komentirajte prvi

New Report

Close