Organizatori će učiniti sve da se Mate Rimac pojavi na Zagreb Auto Showu

Autor: Darko Bičak , 12. ožujak 2018. u 11:14
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Električni superautomobil Concept Two, predstavljen u Ženevi, ide na sajam u SAD. Organizatori ipak priželjkuju dolazak Mate Rimca.

Iako je izvjesno da Hrvati na predstojećem Auto Showu u Zagrebu neće uživo moći vidjeti vjerojatno najveću senzaciju svjetskog automobilizma, Concept Two, domaći projekt Mate Rimca i njegovog tima koji je doživio premijeru prošlog tjedna u Ženevi i koji ide na sajam SAD, organizatori će učiniti sve da se na sajmu pojavi barem sam Rimac, a možda i neki njegov prijašnji projekt. 

Od nacionalne važnosti
To je najavljeno prilikom prezentacije Zagreb Auto Showa u petak u Zagrebu, a kojom prilikom je popisan i ugovor s INA-om kao generalnim partnerom sajma. Kako je istakla Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma, Zagreb Auto Show jedan je od najznačajnijih sajmova Zagrebačkog velesajma i događaj od nacionalne važnosti koji se ove godine održava od 10. do 15. travnja.

 

14 paviljona

ZV-a bit će otvoreno za potrebe Auto Showa

Interes izlagača je toliki, kaže Tomšić, da je aktivirano svih 14 paviljona koji su trenutačno raspoloživi te kreće njihovo uređenje.  "S današnjim danom mogu potvrditi da smo puni i da ne možemo primati više prijave izlagača kojih će biti više od 400 na ukupno 70 tisuća četvornih metara prostora", pojasnila je Tomšić. Dodala je da će se najavna konferencija Auto Showa održati 5. travnja kad budu poznati svi detalji ove, kako i sama kaže, najvažnije i najposjećenije priredbe Zagrebačkog velesajma. 

Potreban Gradu
Auto Show je manje ili više redovito održavan do 2008. godine, no nakon toga je nastupila gospodarska kriza, koja je ponajviše pogodila automobilsku industriju, tako da je sljedeći Show održan tek osam godina kasnije, 2016. U Gradu Zagrebu i ZV-u očekuju da će se u narednom razdoblju ova priredba održavati redovito u bijenalnim terminima. Milan Bandić je istaknuo važnost ovog događanja za čiju organizaciju je Grad izdvojio oko 200 tisuća eura.

"Ovo je potrebno Zagrebu kao poticaj promociji i gospodarskom razvoju. Auto Show nas stavlja u društvo Ženeve, Pariza, Frankfurta i Tokyja koji redovito organiziraju ovakve priredbe", rekao je Bandić. Ugovor o sponzorstvu Auto Showa je u ime Ine potpisao Niko Dalić, član Uprave Ine, inače poznatiji kao suprug ministrice u aktualnoj vladi – Martine Dalić. On je istaknuo da je logično da najveća naftna kompanija prati najveći automobilistički događaj godine u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close