Rimac Automobili: Podržavamo Cvetojevićevu kupnju Teslinog automobila

Autor: Darko Bičak , 07. srpanj 2014. u 14:22
Saša Cvetojević; Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

“Mislimo da uopće nije logično uspoređivati kupovinu automobila od 100.000 eura i od 750.000 eura”, kažu iz Rimac Automobila.

"Mislimo da uopće nije logično uspoređivati kupovinu automobila od 100.000 eura i od 750.000 eura. Smatramo kako Tesla Motors radi odličan posao i za nekoga čija kupovna moć ne dozvoljava kupovinu supersportskog automobila ili samo želi kupovinu obiteljskog električnog automobila, Tesla je odličan izbor", tako su reagirali iz tvrtke Rimac Automobili d.o.o. na upit Poslovnog dnevnika povodom  vijesti da je poduzetnik Saša Cvetojević postao vlasnik prvog električnog automobila Tesla u Hrvatskoj, 

"Što se tiče kupnje g. Cvetojevića podržavamo njegovu kupnju Tesle", kažu iz Rimčeve tvrtke.

Naime, nakon što je vijest o vlasniku prvog Teslinog električnog automobila u Hrvatskoj odjeknula u medijima, poduzetnika Sašu Cvetojevića pitali smo kako to da se kao "poslovni anđeo" nije odlučio za neki od hrvatskih električnih automobila – Rimčev ili DokIngov. 

"Za Concept One nemam novca, a DOK ING je automobil koji ne zadovoljava moje potrebe. DOK ING je prekrasan mali automobil, no on je još u konceptnoj fazi i nije u serijskoj proizvodnji. Concept One je hypercar, to je klasa iznad svih klasa i to je za ljude koji su iznimno bogati, kolekcionare ili jednostavno za one koji si to mogu priuštiti. Nadalje, Concept One je dvosjed, DOK ING trosjed, a Tesla je klasična poslovno-sportska limuzina. Tesla je jedini serijski automobil koji ima karakteristike koje mi trebaju za obavljanje mog posla, a kako radim veliku kilometražu, na ovaj način smanjujem zagađenje. Da postoji domaći automobil sličnih karakteristika, svakako bi vrlo rado izabrao taj. Mate Rimac je moj dragi prijatelj, podržavam ga u svemu što radi, no on radi nešto sasvim drugačije od onoga što je meni bilo potrebno. Možda da sam prihvatio ponudu za ulaganje u Rimac Automobili, koju mi je Mate pred oko dvije godine dao, sad bih imao i za Concept One. No, na greškama se uči", kaže Cvetojević.

Dodaje da se u njegovoj tvrtki trude poslovati u skladu s dobrim praksama u zaštiti okoliša, pa imaju i solarne kolektore za pripremu tople vode i grijanje, a planirali su izgraditi i mini solarnu elektranu koju zbog premalih kvota nisu uspjeli dovršiti.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close