Riječki HDZ: Zašto nisu izgrađeni smještajni objekti u studentskom kampusu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. veljača 2014. u 15:20
Tomislav Miletic/PIXSELL

Predrag Šustar upozorio je danas da još uvijek nisu sagrađeni objekti studentskog smještaja u riječkom studentskom kampusu.

Predrag Šustar, član riječkoga HDZ-a upozorio je danas da još uvijek nisu sagrađeni objekti studentskog smještaja u riječkom studentskom kampusu, čiju je gradnju još prije dvije godine najavio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Šustar, koji je i dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci, na konferenciji za novinstvo HDZ-a u Rijeci podsjetio je da je ministar Željko Jovanović prije dvije godine najavio gradnju objekta sa 758 kreveta, a gradnja je trebala početi prije ljeta 2012.

Od tada do sad se ništa nije dogodilo, rekao je, naglasivši važnost ulaganja u studentske projekte zbog gospodarskog razvoja te zbog sprečavanja odlaska mladih ljudi u inozemstvo. Šustar ističe da su nepovratno izgubljene dvije godine.

Gradska vijećnica HDZ-a u riječkom Gradskom vijeću, Tomislava Zečević Pedić, rekla je da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donosi jednostrano i ishitreno odluke, bez konzultacije sa strukom te da se neodgovorno ponaša prema učiteljima i profesorima, raskidajući kolektivne ugovore.

Zaključila je da je Rijeka zapostavljena što se tiče stanja školskih objekata, jer ima premalo zgrada za srednjoškolske ustanove, a rezultat je nedostatak prostora i otežani uvjeti za rad.

Komentirajte prvi

New Report

Close