Rigorozne kazne za sve koji se Stradunom budu šetali bez primjerene odjeće

Autor: Poslovni.hr , 28. travanj 2016. u 10:40
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Nakon što su sličnoj odluci pribjegli i neki drugi hrvatski gradovi, i Dubrovnik je donio odluku o zabrani šetnje povijesnom gradskom jezgrom u kupaćim kostimima i sličnim “nepristojnim” odjevnim kombinacijama.

"Predloženim izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu predviđena je zabrana kretanja unutar povijesne jezgre Grada Dubrovnika bez odjeće, dijela odjeće ili u kupaćem kostimu te shodno navedenom definirane su i kaznene odredbe za nepoštivanje navedene zabrane", potvrdili su iz Grada za Index.

"U Odluci će konkretno stajati: 'Nije dopušteno kretanje po Povijesnoj jezgri Grada Dubrovnika bez odjeće, dijela odjeće ili u kupaćem kostimu.' Za ovaj prekršaj kazniti će se fizička osoba u iznosu od 2.500 kuna  ili na mjestu počinjenja prekršaja 1.000 kuna. Stoga će se na više mjesta postaviti znakovi kojima će se turisti upozoravati na navedene odredbe Odluke", napominju iz grada.

Istim izmjenama i dopunama zabranjeno je i motornim vozilima kretanje pješačkim zonama, što će se kažnjavati svotom između 1.000 i 10 tisuća kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close