‘Rezultati objave liste srama su izvrsni, 311 tvrtki i 17 obrtnika isplatilo je sve zaostatke i plaće’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. srpanj 2014. u 14:37
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon objave te liste, 311 tvrtki i 17 obrtnika isplatilo je sve zaostatke i plaće za 2.500 radnika.

Rezultati objave 'crne liste' poduzetnika koji ne isplaćuju plaće su izvrsni, ocijenio je danas ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Po njegovim riječima, nakon objave te liste, 311 tvrtki i 17 obrtnika isplatilo je sve zaostatke i plaće za 2.500 radnika.

Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Porezna uprava objavili su 15. srpnja popis od 5.620 tvrtki i 1.418 obrtnika u Hrvatskoj koji ne isplaćuje plaće svojim radnicima.

'Da nije bilo te liste vjerojatno ih ne bi dobili ili bi ih dobili kasnije', rekao je Mrsić na konferenciji za novinare u povodu predstavljanja nacrta dva operativna programa za provedbu kohezijske politike.

Dodao je da je neisplata plaća veliki problem u Hrvatskoj, za razliku od EU-a, gdje se, ako tvrtka ne isplati tri plaće, pokreće postupak stečaja ili predstečajne nagodbe.

Potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Branko Grčić, pak, rekao je da u Vladi razmišljaju i o objavi 'bijele liste' poduzetnika koji redovito ispunjavaju sve obveze prema državi.

„Te bi tvrtke imale određene koristi i povlašteni status“, istaknuo je Grčić ne navevši pojedinosti o koristima na koje bi takvi poduzetnici mogli računati.

Komentari (4)
Pogledajte sve

u 15 dana je tekuće dugove radnicima podmirilo 5% tvrtki i 1% obrtnika? pa toliko bi ih u 15 dana isplatilo te plaće i bez te liste. zapravo dosad je dinamika plaćanja dugova za plaće morala biti i dosta viša inače ih na listi ne bi bilo toliko sa zaostacima od samo zadnja dva ili tri mjeseca.

a što je s gubitkom posla od 200 milijuna kuna zbog pogrešne objave imena firme na listi srama!?! tko će za to odgovarati??
http://www.24sata.hr/politika/greska-ministra-mrsica-kostat-ce-ih-cak-200-milijuna-kuna-377804
ostavke nesposobnih ministara!

ako je to točno, onda nam ovakva porezna ne treba jer će njihov posao odrađivati narodne novine oglašanjem po WEB-u…i novinama.
P.S
Ne bi me iznenadila niti ideja da za to osnuje neku novu “Agencija za praćenja plaćanja doprinosa”, te uhljebe još svoji 20-ak partijskih trutova.

New Report

Close