Rezanje troškova: Staklenike će grijati termalnom vodom

Autor: Agencija VLM , 04. ožujak 2014. u 13:40
Foto: Thinkstock

Predstavnici Županije koji su ovih dana posjetili općinu Bošnjake, obećali su pomoć, jer kako rekao dožupan Zdravko Kelić, to je u interesu razvoja cijele lokalne zajednice.

Andrija Juzbašić, načelnik općine Bošnjaci kod Županje gdje je duboko u zemlji pronađeno izvorište termalne vode, zatražio je od županijskih vlasti neka žurno donesu Odluku o izmjenama i dopunama Prostornog plana kojom će se omogućiti iskorištavanje prirodne termalne vode za grijanje staklenika koji je već nekoliko izgrađeno u ovoj općini.

Drže kako će ovaj osjetno jeftiniji energent od, primjerice, plina, omogućiti jeftiniju i konkurentniju proizvodnju povrća. Naime, od 2007. u Bošnjacima djeluje tvrtka Ruris koja ima dva staklenika za hidroponski uzgoj rajčica i do sada se izborila za mjesto vodećeg regionalnog opskrbljivača tržišta rajčicom. Namjeravaju izgraditi još jedan staklenik pa kada bi prešli na grijanje termalnim vodama, osjetno bi smanjili režijske troškove pa bi tvrtka mogla taj novac usmjeriti u razvoj i novo zapošljavanje.

Predstavnici Županije koji su ovih dana posjetili Bošnjake, obećali su pomoć, jer kako rekao dožupan Zdravko Kelić, to je u interesu razvoja cijele lokalne zajednice. Županijski pročelnik za gospodarstvo, Zdenko Podolar rekao je kako se intenzivno razgovora s investitorima pa su nedavno razgovarali s Questus investicijskim fondom koji je zainteresiran za investiranje u tvrtke s iskustvom koje su trenutačno u poteškoćama i velike tvrtke. Najviše ih zanimaju prehrambene, tekstilne, ali i druge tvrtke koje mogu donijeti profit, a takvih ima u županjskoj Posavini.

Komentirajte prvi

New Report

Close