‘Restrukturiranje Brodosplita je praktički završeno’

Autor: Poslovni dnevnik , 19. prosinac 2017. u 22:01
Predsjednik Uprave Tomislav Debeljak/ Boris Ščitar/PIXSELL

Debeljak vjeruje kako je pred tvrtkom koju je preuzeo 2013., godina ugovaranja novih poslova i pozitivna perspektiva.

Predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak istaknuo je da se splitsko brodogradilište preorijentiralo na proizvodnju kruzera i vojnih brodova umjesto tankera koji su se ranije gradili te vjeruje kako će 2018. za kompaniju biti godina ugovaranja novih poslova.

"U tijeku su brojni pregovori i vjerujem kako bi 2018. trebala biti godina ugovaranja novih poslova za Brodosplit", rekao je Debeljak za Hinu.

"Mi smo od početka preuzimanja Brodosplita 2013. išli drugim putem i umjesto proizvodnje tankera ušli u 'nišu' kruzera, vojnih brodova i dijelom u 'nišu' izvanbrodograđevne industrije", rekao je Debeljak. Podsjetio je da grade najveći jedrenjak na svijetu, a nedavno je postavljena i kobilica za izgradnju broda za krstarenje polarnim područjima, prvog u svijetu u klasi LR PC6.

"To su proizvodi u kojima nemamo veliku konkurenciju Kine i brodogradilišta s istoka, tako da to ima veliku pozitivnu perspektivu za nas i nadam se velikoj poslovnoj budućnosti", kazao je Debeljak. U veljači 2013. potpisaso je ugovor s Vladom po kojem je grupacija DIV otkupila 99,78% dionica Brodosplita i obvezala se provesti restrukturiranje. Debeljak kaže da je DIV sve obveze dosad izvršio.

"Mi smo praktički pri kraju restrukturiranja, jedino što se još prate maksimalni kapaciteti do 2022., ali mi smo sve svoje obveze koje smo trebali već riješili i to krajem prošle godine. Restrukturiranje u brodogradilištu je završeno, samo se formalno čeka datum 18. veljače 2018. godine", kazao je Debeljak. 

Komentirajte prvi

New Report

Close