Renesansni festival

Autor: Poslovni.hr , 01. rujan 2015. u 13:21
Marko JurinecPIXSELL

Kvalitetu Renesansnog festivala ove je godine prepoznala i Hrvatska turistička zajednica, pa je festival uvršten među TOP 11 manifestacija u Hrvatskoj što ga stavlja uz bok, manifestacijama poput Riječkog karnevala, Špancirfesta, INmusica i Ultre.

Festival je počeo  u četvrtak, 27. kolovoza i trajeo do nedjelje, 30. kolovoza. Sama manifestacija spada među najatraktivnije manifestacije tog tipa u ovom dijelu Europe, a privlači sve više posjetitelja kojih je prošle godine bilo oko 50 tisuća, a ove godine organizatori očekuju da će ih biti i više.

Kvalitetu Renesansnog festivala ove je godine prepoznala i Hrvatska turistička zajednica, pa je festival uvršten među TOP 11 manifestacija u Hrvatskoj što ga stavlja uz bok, manifestacijama poput Riječkog karnevala, Špancirfesta, INmusica i Ultre. Osim priznanja, to je donijelo i financijsku potporu od 200 000 kuna koju je organizator, Turistička zajednica grada Koprivnice, uložila u dodatno poboljšanje programa.

Ove godine glavna tema bila je „Konjički viteški turnir” kojeg je vjerno uprizorila grupa kaskadera profesionalaca iz Slovačke. Radi se o atraktivnom natjecanju oklopljenih vitezova na konjima koji prikazuju razne vještine i tehnike rukovanja dugim kopljima te direktnu borbu prsa o prsa. Osim viteškog, tu će biti i ostali turniri i natjecanja, nastupi glazbenih sastava, srednjovjekovni sajam, noćni napad na bedeme, prikaz srednjovjekovnog kulinarstva i još mnogo toga. Kao i do sada, na Renesansnom festivalu neće se koristi plastični pribor za jelo i piće, već samo onaj koji se koristio u srednjovjekovno doba kako bi atmosfera na Festivalu bila što autentičnija.

Komentirajte prvi

New Report

Close