Rekordni turistički rezultati u Dubrovniku u rujnu i devet mjeseci

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. listopad 2014. u 17:22
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Po tim je podacima Dubrovnik u rujnu posjetilo 121.820 turista, što je 10 više nego u rujnu prošle godine, a realiziranih 464.029 turističkih noćenja je porast za devet posto.

Dubrovnik u rujnu i u prvih devet mjeseci ove godine bilježi odlične turističke rezultate – turista je u rujnu bilo 10 posto više nego u istom lanjskom mjesecu, a u devet mjeseci 12 posto više, dok je noćenja bilo devet posto više i u rujnu i u prvih devet mjeseci, pokazuju podaci Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Po tim je podacima Dubrovnik u rujnu posjetilo 121.820 turista, što je 10 više nego u rujnu prošle godine, a realiziranih 464.029 turističkih noćenja je porast za devet posto.

U prvih devet mjeseci u Dubrovniku je ostvareno 757.322 dolazaka, što je 12 posto više dolazaka nego u istom razdoblju prošle godine, a ostvarenih gotovo 2,8 milijuna noćenja je porast za 9 posto.

Dubrovnik je u razdoblju od siječnja do rujna posjetilo 718.045 stranih gostiju, što je 13 posto više nego u istom razdoblju lani, a blagi rast, za jedan posto, bilježi se i kod domaćih turista kojih je bilo 39.277.

Top-listu država iz kojih su dolazili dubrovački turisti u prvih devet mjeseci predvode već tradicionalno gosti iz Velike Britanije (koji bilježe i porast u dolascima za 16 posto i u noćenjima za 15 posto), potom gosti iz Njemačke, Francuske, SAD-a, Hrvatske, Švedske, Italije, Španjolske, itd.

Prema statističkim podacima Turističke zajednice grada Dubrovnika, u 46 dubrovačkih hotela je u prvih devet mjeseci odsjelo nešto više od 480 tisuća gostiju, čime hotelski smještaj bilježi porast za šest posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a znatno veći porast, za 37 posto, imao je privatni smještaj u kojem je odsjelo 179 tisuća gostiju.

U Turističkoj zajednici grada Dubrovnika očekuju dobre turističke rezultate do kraja godine, pri čemu posebno naglašavaju kongresni segment turističke ponude grada.

Komentirajte prvi

New Report

Close