Rekonstrukcija javne rasvjete uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2015. u 16:05
Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Državni Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pozitivno je ocijenio projekt grada Siska “Energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta” te mu je odobrio 519.200 kuna za sufinanciranje rekonstrukcije javne rasvjete.

Državni Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pozitivno je ocijenio projekt grada Siska "Energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta" te mu je odobrio 519.200 kuna za sufinanciranje rekonstrukcije javne rasvjete.

Budući da je procijenjena vrijednost projekta veća od milijun i 329 tisuća kuna, državna subvencija je 40 posto. Tim će novcem biti obuhvaćena rekonstrukcija javne rasvjete u nekoliko sisačkih ulica te na Mostu Gromova.

Riječ je o nastavku projekta cjelokupne modernizacije javne rasvjete u Sisku u sklopu kojeg je u nekoliko ulica i parkova LED tijelima zamijenjeno 200 starih rasvjetnih kugli.

Uz pozitivne ekološke učinke, rekonstrukcijom javne rasvjete ostvarit će se i znatna ušteda u gradskom proračunu. Postavljeno je i deset solarnih stupova u Starom Selu, koje nikad nije imalo javnu rasvjetu, i to na mjestima koje su predložili sami mještani.

Komentirajte prvi

New Report

Close