‘Regije su nositelji europskog razvoja’

Autor: Poslovni dnevnik , 12. listopad 2017. u 21:59
Goran Pauk s poljskim kolegama / H. JELAVIĆ/PIXSELL

Među važnijim temama na dnevnom redu naći će se i nova perspektiva financiranja nakon 2020.

Predstavnici Hrvatske zajednice županija (HZŽ) sudjeluju na šestom po redu Forumu poljskih i hrvatskih regija u poljskom gradu Torunu. “Drago mi je da smo se i šestu godinu zaredom okupili kako bi razmijenili svoja iskustva, porazgovarali o važnim temama, a što je najvažnije, donijeli neka rješenja i preporuke kako bi jedinice lokalne i regionalne samouprave osnažile svoju ulogu nositelja razvoja Poljske i Hrvatske, a samim time i Europe”, rekao je čelnik HZŽ-a i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Poljski domaćin, maršalek (pandan županu) kujawsko-pomorskog vodjvodstva Piotr Calbecki naglasio je da je važnost regionalne politike u tome što otvara nove mogućnosti u kreiranju i provedbi kulturnih, gospodarskih, političkih komponenata politike Europske unije, a među važnijim temama dnevnom redu Foruma naći će se i nova perspektiva financiranja nakon 2020. godine. Hrvatska veleposlanica u Republici Poljskoj Andrea Bekić poručila je da bi “Hrvatska trebala valorizirati jadransku dimenziju te povezati turizam sa svim gospodarskim granama” naglasivši da je tijekom ove godine Hrvatsku posjetilo 800.000 poljskih turista.

U narednim danima Foruma među temama će biti i poljski primjeri dobre prakse, poput korištenja integriranih teritorijalnih ulaganja kako bi se ostvario stabilan i ravnomjeran rast svih regija.     

Komentirajte prvi

New Report

Close