Regija iščekuje 15 mlrd. eura investicija

Autor: Darko Bičak , 09. svibanj 2019. u 22:00
Na sajmu SEE Mobility bio je i Altpro/Slavko Midžor/PIXSELL

Domaća industrija okuplja stotinjak tvrtki, najveće se predstavile u Beogradu.

Željeznica mora postati okosnica gospodarske povezanosti u Europi, zamijeniti prenapučeni cestovni promet te dugoročno osigurati ekološki i održivi ekonomski rast, rečeno je na Međunarodnom sajmu prometne tehnologije i usluga SEE Mobility, koji se ovog tjedna održavao u Beogradu, a na kojem je nastupilo i sedam hrvatskih tvrtki.

Tajana Kesić Šapić iz Hrvatske gospodarske komore je istaknula tom prigodom da su hrvatski proizvodi poput motornih vlakova, tramvaja, sigurnosno-signalne opreme i uređaja prisutni skoro u cijelome svijetu, a kako bi kompletan željeznički sektor postao konkurentniji potrebne su nam strukturne promjene i investicije.

Pomalo posrnula hrvatska željeznička industrija broji oko 100 proizvođača s oko 6000 zaposlenih i 300-injak milijuna eura prihoda. U organizaciji HGK na sajmu su nastupili: Altpro, TŽV Gredelj, Končar, Telecor. Tehnički servisi željezničkih vozila, MIN-DIV Svrljig (članica DIV Grupe) i RMT grupa.

One će, kažu u HGK, svoje proizvode i rješenja predstaviti regionalnom tržištu na kojem se u idućih 10-ak godina planira ozbiljna revitalizacija željezničke i putne infrastrukture, s predviđenim investicijskim ciklusom većim od 15 milijardi eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close