Rast gospodarstva mogao bi biti i duplo veći, ali pod jednim uvjetom

Autor: Poslovni.hr , 04. travanj 2018. u 12:42
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Državni sektor i dalje dominira hrvatskom ekonomijom, a analitičari i investitori već godinama upozoravaju da Hrvatska presporo uvodi promjene koje su krucijalne za nova ulaganja.

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca, Davor Majetić, dao je intervju za novinsku agenciju Reuters.

Hrvatska će možda morati uvoziti strane radnike kako bi održala gospodarski rast i pozabavila se problemima koji muče investitore, kao što su slabi regulatorni okvir i spori pravni procesi, ustvrdio je Majetić u razgovoru za Reuters.

Ekonomske reforme stale su nakon porezne reforme koja je provedena početkom prošle godine. Ona je pomogla gospodarskom rastu od 3 posto u 2017., ali ekonomisti kažu da će Hrvatska teško imati rast veći od 2 posto godišnje ako se ne rasplamsaju nove investicije.

"Razina poslovnog optimizma je u padu od kraja 2016. godine, a nakon porezne reforme, koju smo podržali, ništa veće se nije dogodilo u smislu ključnih ekonomskih reformi", rekao je Majetić.

Državni sektor i dalje dominira hrvatskom ekonomijom, a analitičari i investitori već godinama upozoravaju da Hrvatska presporo uvodi promjene koje su krucijalne za nova ulaganja.

"Rast gospodarstva mogao bi biti i duplo veći, ali da se to ostvari, ulagačka klima morala bi se osjetno popraviti simultanim reformama u više ključnih područja, a ne pojedinačnim koracima prema naprijed", rekao je Majetić u razgovoru za Reuters.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Ovo za sudbenu vlast je tocno.
To je najcrnja rupa i sramota ove drzave.
Fuj. Odvratno.

Uvjet za rast gospodarstva je revolucija sudbene vlasti!!!! Ne reforma pravosuđa , kako se to voli reći i najavljivati., nego doslovno revolucija sudbene vlasti!
Ono što sudbena vlast čini gospodarstvu je isto ono što je fašizam činio židovima, rusima,slavenima te ostalima!!!!

Mnogo bre pametan ovaj Majetić! Koju udrugu on to vodi? Hrvatsku Udrugu Pametnjakovića?

ja bih rado dao svoje mišljenje, to mi nije strano, ali osobno se nikad nisam bavio biznisom i ne znam kakve sve prepreke postoje pred hrvatskim poduzetnicima. meni se to samo čini kao puno truda oko papira, a to ne volim.. jedva sam platio porez na kapitalnu dobit, a i to sam već zaboravio kako, s obzirom da sam u gubitku

New Report

Close