Referendumski ustanak predao potpise predsjedniku Sabora

Autor: Agencija VLM , 15. ožujak 2013. u 16:19
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Zahtjev su potkrijepili s više od 480 tisuća potpisa – od 116 do 125 tisuća birača po pitanju.

Predstavnici građanske inicijative Referendumski ustanak predali su danas predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki zahtjev za raspisivanje referenduma o četiri pitanja.

Zahtjev su potkrijepili s više od 480 tisuća potpisa – od 116 do 125 tisuća birača po pitanju. Priznaju da je među tih 480 tisuća potpisa po nekoliko potpisa od istih građana, koji žele referendum o sva četiri postavljena pitanja, pa neki mogu tumačiti da inicijativa nije sakupila dovoljno potpisa po pojedinom pitanju.

'Ipak, iz broja prikupljenih potpisa jasno da građani žele referendum. Predsjednik Sabora rekao nam je da će poštovati proceduru i pokrenuti postupak provjere potpisa, a mi kao građanska inicijativa smatramo da smo ispunili uvjete za pokretanje referenduma',  tvrdi predsjednik organizacijskog odbora inicijative Zoran Mihajlović. Potpise je ova inicijativa prikupljala od 13. do 27. veljače, a građane su pitali jesu li za poništenje pretvorbe i privatizacije, za zabranu rasprodaje državne imovine, prostora i resursa i za zabranu proizvodnje, prometovanja i prodaje GMO proizvoda. Žele i da se građani ponovno očituju jesu li za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji.

Komentari (3)
Pogledajte sve


čudo jedno da su skupili toliko potpisa usprkos medijskoj blokadi, ja npr. uopće nisam znao za to….drugi puta neka se bolje pripreme i razglase na sve načine tako da skupe 4x više potpisa jer ljudima je ove vlasti preko glave!

Ova vlast upravo provodi ono sto ovi traze. Ne samo da nista nisu privatizirali nego se udio drzave u ekonomiji povecava.

Ovo dodje kao neka vrsta potpore trenutnoj politici.

čudo jedno da su skupili toliko potpisa usprkos medijskoj blokadi, ja npr. uopće nisam znao za to….drugi puta neka se bolje pripreme i razglase na sve načine tako da skupe 4x više potpisa jer ljudima je ove vlasti preko glave!

Ako se 120 tisuća ljudi potpiše ispod 4 zahtjeva, samo krebil može reći da je to 480 tisuća potpisa za referendum. Jedan referandum o 4 pitanja? Natrag u školu, učiti se elementarnoj pismenosti.

Usput budi rečeno, organizatori su besramno spamali sve vlasnike e-mail adresa do kojih su mogli (na razne načine) doći. U normalnim zemljama bi bili kažnjeni zbog toga.

New Report

Close