Razvoj golf: Zelena akcija znala je za sadržaj presude prije objave

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2016. u 22:00
Foto: Marko Lukunić / Pixell

Investitori u golf resort tvrde da je rješenje o utjecaju na okoliš poništeno zbog proceduralne pogreške.

Tvrtka Razvoj golf, investitor u turističko-golferski resort na Srđu, optužila je saborskog zastupnika Mosta Mara Kristića i Zelenu akciju da su znali za sadržaj presude Upravnog suda u Splitu kojom je ukinuto rješenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš izgradnje resorta na Srđu, i prije njezine objave.

Kako navode u svojoj reakciji na istup Zelene akcije i Inicijative Srđ je naš, kao i na izjavu Mara Kristića, “Upravni sud u petak nije zaključio da projekt golfa ima štetan utjecaj na okoliš.
Iz usmenog obrazloženja presude, jer pisani otpravak još nije napravljen, proizlazi da je rješenje poništeno radi jedne formalne pogreške odluke Ministarstva, a to je da Studijom nisu obuhvaćena i zemljišta koja su izvan obuhvata projekta. Sud nije zaključio da projekt ima štetan utjecaj na okoliš, nego je rješenje Ministarstva ukinuto zbog pogreške u proceduri. Tvrtka Razvoj golf podnijela je zahtjev za procjenom utjecaja na okoliš koja uključuje i dvije turističke zone, međutim, na zahtjev Ministarstva, isto nije bilo predmetom Studije”, navode iz Razvoj golfa.

Ocijenili su i kako su izjave Kristića i Zelene akcije potvrda njihovih tvrdnji da su zastupnici Mosta znali za sadržaj odluke Suda i prije nego li je ista objavljena, a ponovili su i izjavu prokurista te tvrtke Ivana Kusalića kako su “djelatnici Ministarstva dobili zabranu nadležnih za prisustvovanje ročištima i davanje iskaza, zbog čega je jasno kako sud nije mogao dobiti cjeloviti uvid u problematiku”. Razvoj golf napominje da, s obzirom da je presuda donesena protiv Ministarstva kao tuženika, očekuju da to isto Ministarstvo u najkraćem roku ispravi svoje pogreške u skladu s pravilima struke i presudom suda, kako bi se projekt mogao nastaviti bez zastoja.

Komentirajte prvi

New Report

Close