Razriješena sutkinja koja je pustila stotine predmeta da odu u zastaru, ali i dalje će dobivati oko 9.000 kuna plaće

Autor: Poslovni.hr , 19. kolovoz 2019. u 14:52
FOTO: GettyImages

Kovačić je 18. srpnja suspendirana na tri mjeseca, što znači da ne mora dolaziti na posao, ali ima pravo na polovicu sudačke plaće, što u slučaju suca Visokog prekršajnog suda znači između 8.000 i 9.000 kuna.

Državno sudbeno vijeće razriješilo je s dužnosti sutkinju Visokog prekršajnog suda Antoniju Kovačić, koja je više stotina predmeta pustila da odu u zastaru, uključujući priličan broj slučajeva obiteljskog nasilja, piše Jutarnji list.
Odluka je donesena 11. srpnja, a DSV je konstatirao da Kovačić mora otići zbog povreda više zakonskih odredbi: zbog izazivanja poremećaja u radu suda koji znatno utječu na djelovanje sudbene vlasti, zbog nanošenja štete ugledu suda ili sudačke dužnosti na drugi način te zbog neurednog obnašanja sudačke dužnosti. Sutkinja je sve do ove odluke primala punu sudačku plaću. Kovačić je 18. srpnja suspendirana na tri mjeseca, što znači da ne mora dolaziti na posao, ali ima pravo na polovicu sudačke plaće, što u slučaju suca Visokog prekršajnog suda znači između 8.000 i 9.000 kuna.

Jutarnji je u ožujku objavio podatak iz neslužbenih izvora, a koji se temeljio na procjeni da je od 2015., kad je Antonija Kovačić iz Odjela za prometne prekršaje prebačena u Odjel za prekršaje javnog reda i mira, zbog njezina nerada u zastaru palo oko 700 predmeta od kojih se polovica odnosi na djela obiteljskog nasilja. Službeni podaci kažu da su na tom sudu u zadnje četiri godine 153 predmeta iz obiteljskog nasilja pala u zastaru.

Komentari (1)
Pogledajte sve

I to je to….kakva je to kazna? Poslali su je na odmor…plaćeni. Daj ju još i pohvalite.

New Report

Close