Različite reakcije na rješenje Ministarstva vezano za Srđ

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. travanj 2013. u 21:09
Andro Vlahušić (Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL)

“Mislim da je to još jedno pozitivno rješenje za grad Dubrovnik i za građane Dubrovnika jer svi znate da ja aktivno zagovaram da je taj projekt koristan za građane Dubrovnika”, kazao je Vlahušić.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić ocijenio je danas kako je rješenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode o prihvaćanju Studije o utjecaju na okoliš golf igrališta na Srđu, još jedno pozitivno rješenje za grad Dubrovnik i za građane Dubrovnika.

"Mislim da je to još jedno pozitivno rješenje za grad Dubrovnik i za građane Dubrovnika jer svi znate da ja aktivno zagovaram da je taj projekt koristan za građane Dubrovnika", kazao je Vlahušić.

Podsjetio je kako će se na referendumu, 28. travnja, Dubrovčani izjasniti prihvaćaju li da se, uz golf, na Srđu mogu graditi smještajni kapaciteti ili ne.

"Vidjet ćemo kakva će biti volja Dubrovčana i to ćemo prihvatiti, ali ono što je važno jest da nema nikakve štete bilo kakva izgradnja na Srđu i da na nikakav način neće utjecati na zdravlje ljudi i prirodni okoliš," zaključio je gradonačelnik Vlahušić.

Predstavnik Zelene akcije, Enes Čerimagić, rekao je kako se može samo nagađati kakve će biti posljedice na okoliš, eko sustav te na podzemne vode, jednog takvog zahvata na Srđu, koji je veličine četiri najveća dubrovačka naselja.

Smatra kako je nezakonito pogodovano investitoru, jer je, kazao je, sama studija tri puta vraćena na doradu, a zakonom je dopušteno samo jednom. Najavio je i tužbu protiv ovakvog rješenja Ministarstva.

Predstavnik Građevinske inicijative "Srđ je naš", Đuro Capor, kazao je kako će posljednju riječ o projektu ipak imati građani Dubrovnika na referendumu. Navijanje pojedinih ministara za projekt ili prijetnje oštetom našeg gradonačelnika ne smiju nas zastrašiti, jer će o Srđu odlučivati svaki građanin Dubrovnika, rekao je Capor.

Iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode je objavljeno kako je izdano Rješenje da je projekt "Sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem Srđ" prihvatljiv za okoliš i ekološku mrežu, te se nalažu mjere zaštite okoliša i očuvanja ekološke mreže kao i praćenje stanja okoliša i ekološke mreže.

Mjere zaštite okoliša i ublažavanja utjecaja na ekološku mrežu dužan je osigurati nositelj zahvata, tvrtka Razvoj golf. Rezultate praćenja stanja okoliša tvrtka je dužna dostavljati Agenciji za zaštitu okoliš.

Na referendumu, 28. travnja, Dubrovčani će se izjasniti o pitanju "Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?".

Komentirajte prvi

New Report

Close