Ravnatelj lažirao podatke o broju obroka za učenike?

Autor: Agencija VLM , 24. travanj 2014. u 12:04
Foto: Thinkstock

Gradonačelnik Tomislav Paunović smatra da u školi sumnjivih aktivnosti – nema.

Nakon što je Osnovnu školu Davorina Trstenjaka u Hrvatskoj Kostajnici lani obišla inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te spriječila zapošljavanje zeta ravnatelja Vladimira Ikšića na mjesto domara, pa potom i policija, trenutno obavijesne razgovore sa svima upletenima u zapošljavanje provodi i Općinsko državno odvjetništvo, koje informacije, dok traje istraga, nije htjelo davati.

Nije imao komentara

Podsjetimo, Večernji list je u kolovozu lani pisao o ravnatelju koji je u školi zaposlio svoju suprugu kao kuharicu, sestru kao spremačicu, te planirao zaposliti i kćerinog dečka kao domara. Kriminalističko istraživanje provodila je i policija zbog sumnje da je ravnatelj iskoristio svoj položaj i ovlasti kako bi prilagodio uvjete za radno mjesto i time pogodovao primanju svoga zeta, te još jednog djelatnika. Osim zapošljavanja članova obitelji, doznajemo iz neslužbenih izvora da se Vladimir Ikšić sumnjiči da lažira podatke o broju djece koja se hrane o školi, jer o tome ovisi plaća kuharice. Iz policije potvrđuju da službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta provode istragu, no do njenog završetka ne žele davati detaljnije informacije. Ravnatelj Vladimir Ikšić na upit novinara da prokomentira ove istrage samo je poručio “Ni čuti!” i poklopio slušalicu. Gradonačelnik Tomislav Paunović smatra da u školi sumnjivih aktivnosti – nema.

"Prijave podnosi bivši gradonačelnik Davor Govorčinović, to su sve gluposti", kazao je Tomislav Paunović. Davor Govorčinović (HDZ), predstavnik oporbe u Gradskome vijeću, smatra da je ravnatelj već trebao dati ostavku.

Već je trebao dati ostavku

"Ako se pokažu istinitima priče oko čega i krim policija ovih dana vrši izvide u školu, ravnatelj Ikšić svakako više ne bi smio ostati na dužnosti ravnatelja niti dana. Činjenica jest da Ikšić ima moćne zaštitnike u SDP-u, jer ga godinama u njegovom neradu netko štiti. Nadamo se da će ministar smoći snage i razriješiti Ikšića dužnosti ravnatelja prije nego što ponovno izbije nova afera vezana uz njega", poručio je Davor Govorčinović.

Komentirajte prvi

New Report

Close