Raste broj stranih gostiju

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2015. u 10:54
Foto: http://ludbreg.hr

Gradonačelnik Dubravko Bilić i direktorica Turističke zajednice Grada Ludbrega Andreja Horvat danas su potpisali Ugovor o financijskoj potpori projektima za 2015.godinu.

Gradonačelnik Dubravko Bilić i direktorica Turističke zajednice Grada Ludbrega Andreja Horvat danas su potpisali Ugovor o financijskoj potpori projektima za 2015.godinu. Vrijednost Ugovora je 172.330,00 kuna. Turistička zajednica Grada Ludbrega u protekloj je godini bila nositelj sljedećih manifestacija: Dan Centra svijeta, Završna proslava Dana Centra svijeta, Ludbreške biciklijada te suorganizator brojnih drugih manifestacija poput Fašnjaka, Festivala Twirlinga i mažoreta u Centru svijeta, Cajnger placa – Dan tradicijske kulture, Streetball u Centru svijeta, Dani ludbreške Svete Nedjelje, blagdanski programi te brojne druge manifestacije i sadržaji kulturno-umjetničkog, gospodarskog i sportskog karaktera.

– Zahvaljujući postojanju Turističke zajednice Grada Ludbrega imamo priliku sustavno pratiti turistička kretanja na našem području. Također cilj nam je da se redovito promiče i unaprjeđuje turizam koji je za naš grad od velike važnosti. – objasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Prošle je godine u Ludbregu ostvareno ukupno 3991 dolazaka gostiju koji su ostvarili 6875 noćenja. Svakako je zanimljivo da je ostvaren rast noćenja stranih gostiju za 23 posto. Povećanje u dolascima i noćenjima stranih turista u odnosu na 2013.godinu i dalje je rezultat organiziranih dolazaka hodočasničkih grupa prvenstveno iz Poljske koji čine čak 43 posto u strukturi stranih dolazaka. Slijede ih gosti iz Italije i Njemačke, a po broju ostvarenih noćenja najbrojniji su gosti iz Poljske, Italije i Indije.

Komentirajte prvi

New Report

Close