Raste broj priključaka širokopojasnog pristupa internetu s brzinama većim od 30 Mbit/s

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Prema pokazateljima tržišta elektroničkih komunikacija, pozitivni trendovi iz prethodnih razdoblja se nastavljaju.

U prvom tromjesečju 2017. na tržištu elektroničkih komunikacija u Republici Hrvatskoj  zabilježen je nastavak pozitivnih trendova iz prethodnih razdoblja.

Ostvareno je oko 4 posto više prihoda u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Glavno područje rasta usluga i dalje je širokopojasni pristup internetu.

Prema podatcima, hrvatsko je tržište širokopojasnog pristupa u nepokretnoj mreži na kraju prvog tromjesečja 2017. ostvarilo daljnji porast broja priključaka i prihoda. Ostvaren je značajan rast priključaka s brzinama većim od 30 Mbit/s što je rezultat modernizacije mreže i ulaganja u kabelsku pristupnu infrastrukturu.

Od preko milijun priključaka širokopojasnog pristupa internetu putem nepokretne mreže njih oko 20 posto su priključci s brzinama pristupa većim od 30 Mbit/s što je korak dalje ka ostvarenju ciljeva Digitalne Agende.

Rast već neprekidno bilježi i tržište prijenosa TV programa uz plaćanje naknade. IPTV je vodeća tehnologija s tržišnim udjelom od oko 28 posto. Međutim, i dalje je značajan potencijal razvoja ovog dijela tržišta s obzirom na to da još uvijek 45 posto kućanstava televiziju prati putem digitalnog zemaljskog signala.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve