Ramljak pobija anekse kojima se Todorić htio pokriti

Autor: Jadranka Dozan , 23. svibanj 2017. u 22:01
I. Todorić uoči odlaska se zaštitio R. ANIĆ/PIXSELL

Vlasnik koncerna, njegov sin i šef financija 10 dana prije aktiviranja lexa Agrokor potpisali da kompanija snovi sve eventualne troškove sudskih i drugih postupaka uključujući i odvjetnika, savjetnike, putne troškove…

Tri člana bivše Uprave Agrokora – Ivica i Ante Todorić te Ivan Crnjac – desetak dana prije aktiviranja lex Agrokora potpisali su anekse ugovorima o radu koji bi kompaniji potencijalno mogli nanijeti veliku materijalnu štetu. Izvanredni povjerenik Ante Ramljak stoga je Trgovačkom sudu u Zagrebu podnio tužbene zahtjeve za pobijanje aneksa, priopćili su u utorak iz Agrokora. Kako objašnjavaju, tim je aneksom ugovoreno da će Agrokor snositi svu štetu koja bi bivšim članovima Uprave mogla nastati “zbog eventualnih sudskih, upravnih, arbitražnih i drugih postupaka zbog radnji i/ili propuštanja koje su kao menadžeri činili u svojstvu članova Uprave”.

Uz to, prema spornom aneksu, Agrokor bi snosio i sve troškove njihova zastupanja, od odvjetnika i pravne zaštite te stručnih savjetnika, do putnih i drugih troškova sve dok se pravomoćnom odlukom ne utvrdi da su postupali protivno obvezi o načinu vođenja poslova. Osim te trojke, niti jedan drugi član Uprave niti NO-a Agrokora u trenutku otvaranja postupka izvanredne uprave nije imao važeći aneks opisanog sadržaja.

A usporedno s poduzimanjem koraka za osporavanje štetnih aneksa, u utorak su nastavljeni i razgovori vezani uz zahtjeve (njih pet) koje su ovaj tjedan iznijeli dobavljači koje ponajprije muči problem regresnih mjenica. Podsjetimo, oni su najavili da će, ne ispune li se do 29. svibnja, odgovoriti obustavom isporuke robe. Potpredsjednica Vlade Martina Dalić poručila je da razgovor u terminima ultimatuma nije primjeren situaciji ni rezultatima izvanredne uprave, a usput je za ovu srijedu najavila sastanak s predstavnicima dobavljača. I predsjednica HUP-a Gordana Deranja zagovara dogovore bez ultimatuma. “Treba nam mir, s bankama treba osigurati nova sredstva financiranja i važno je da sustav funkcionira”, rekla je dodajući da neki zahtjevi i nisu nerealni. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Naš put da šutimo, radimo i opet šutimo se pokazao kao pravi put. To je moj moto i u životu. Treba puno raditi i ne treba se baviti glupostima, pričama koje kolaju okolo. Bog te na kraju nagradi za tvoj rad. To je jedini ispravan put

New Report

Close