Rajović, Jokić, Sanja Šprem: Kakvo nam obrazovanje treba

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2018. u 17:27
Foto: 24 sata / dreamstime

Konferencija “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”, u ponedjeljak 12. studenog u Obrtničkoj komori Zagreb predstavlja najveće stručnjake na području odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj i regiji.

"Mama, želim biti youtuber!"

Koliko je roditelja posljednjih godina čulo tu rečenicu? I koliko ih je zaključilo da ne zna koju bi školu za to zanimanje trebalo završiti? I ne samo za to, već i za mnoga druga zanimanja o kojima mi danas ne znamo kako će izgledati, niti čime će se baviti naša djeca. A trebamo ih pripremiti za taj svijet.

Sva ta i brojna druga pitanja već nekoliko godina muče roditelje u Hrvatskoj. Stoga smo ih odlučili postaviti onima koji uz nas provode najviše vremena s našom djecom – nastavnicima, učiteljima, profesorima, psihoterapeutima, logopedima, psiholozima… Svima onima koji su svoj rad, karijeru i velik dio života odlučili posvetiti obrazovanju. 

Broj mjesta na konferenciji je ograničen! Prijavi svoj dolazak već danas

Bogat program četvrte po redu konferencije, koji možete vidjeti klikom na link, "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska", u ponedjeljak 12. studenog u Obrtničkoj komori Zagreb, činit će neki od najvećih stručnjaka, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj regiji, za odgojno-obrazovna pitanja.

Konferenciju će otvoriti Boris Jokić, ekskluzivnim predstavljanjem istraživanja Instituta za društvena istraživanja "Obrazovne aspiracije učenika u prijelaznim razdobljima hrvatskog osnovnoškolskog obrazovanja: priroda, odrednice i promjene (COBRAS)" , u kojem je više od 2500 učenika i njihovih roditelja izrazilo očekivanja, želje i snove djece i mladih, te njihovih roditelja vezani uz obrazovanje i karijere te kako vide svoju budućnost i budućnost Hrvatske. 

Njegova će kolegica Zrinka Ristić Dedić u predavanju "Kad prođe Norijada: Čemu se nadaju hrvatski maturanti" predstaviti dosad neobjavljene podatke o aspiracijama i zadovoljstvu hrvatskih srednjoškolaca.

A što obuhvaća te promjene u obrazovnom i odgojnom procesu, te što treba mijenjati u pristupu djetetu već u njegovoj najranijoj dobi, govorit će se u prvome panelu konferencije, "Mama, želim biti youtuber", uz logopedinju Draženku Blaži, pedijatricu i subspecijalisticu dječje neurologije Vanju Slijepčević Saftić, učiteljicu razredne nastave Marlenu Bogdanović, ravnatelja VI. osnovne škole Varaždin Marija Stančića, te psihologinju Renatu Križanić.

Upravo o sve učestalijim problemima novih generacija, poremećaju pažnje, pogreškama koje činimo, a koje loše utječu na razvoj djetetova mozga i zašto je igra najbolji način učenja govorit će međunarodno priznati stručnjak za dječji razvoj, te autor NTC programa učenja Ranko Rajović.

U predavanju "Duboka pažnja nestaje, kako je vratiti", Ranko Rajović iznijet će podatke i savjete koji iz korijena mogu promijeniti razmišljanje o odgoju djeteta i obrazovnom procesu. 

A što se događa s našim obrazovnim sustavom, te donosi li prva službena reforma u posljednjih 20 godina promjene u škole kojima smo se nadali, razgovarat će se u drugom panelu konferencije "Tablet ili ideja: Je li reforma već sad zastarjela".

O pozitivnim stranama reforme, ali i problemima koji već dugo muče naše školstvo, te o putevima kako ih riješiti, razgovarat će predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem, glavni savjetnik ministrice obrazovanja Marko Košiček, predstavnica GOOD inicijative Eli Pijaca Plavšić, ravnatelj V. gimnazije u Zagrebu Tihomir Engelsfeld i ravnatelj Privatne klasične gimnazije Zvonimir Bošnjak.

Sveopca digitalizacija svijeta donosi nepoželjne promjene, ali i one koje naš život mijenjaju kudikamo nabolje. Te pozitivne promjene ne smiju se izbjegavati, treba ih uklopiti u život. O tome, kao i o uspjehu inicijativeCroatian Makers govorit će njezin osnivač Nenad Bakić, a naši robotički olimpijci, predstavnici Hrvatskog robotičkog saveza koji osvajaju brojne medalje na međunarodnim natjecanjima, predstavit će svoj rad i otkriti što ih najviše insipirira za postizanje velikih rezultata.

A što će sve njih, kao i svakog hrvatskog učenika dočekati kad maturiraju, završe fakultet, te potraže posao?

I ta ćemo pitanja postaviti i to predstavnicima nekih od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj. U panelu "Možemo li postati Singapur? Najbolji hrvatski poslodavci budućnosti", razgovarat ćemo o izazovima današnjeg modernog poslovnog svijeta, te o tome koliko hrvatski obrazovni sustav priprema mlade na ono što ih očekuje u poslovnom životu. 

Pridružite nam se na konferenciji 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska' u organizaciji 24sata i partnera: RBA, Pliva, Podravka, INA i Coca-Cola, 12. studenog, u Obrtničkoj komori Zagreb, Ilica 49, te na vrijeme rezervirajte svoje mjesto u dvorani.

Komentirajte prvi

New Report

Close