Rajićev PharmaS od Tedeschija kupio Fidifarm

Autor: Marija Crnjak , 30. listopad 2019. u 22:00
U vlasništvu Fidifarma je brend dodataka prehrani Dietpharm/S.S./PIX

Jakpić: Akvizicija osnažuje naš položaj na tržištu regije unutar Consumer Health Care poslovanja.

PharmaS Grupa u vlasništvu Luke Rajića od Atlantic grupe kupila je tvrtku Fidifarm, u čijem je vlasništvu brend dodataka prehrani Dietpharm.

Kako su objavili u srijedu iz Atlantica, PharmaS će osim cjelokupnog portfelja i zaposlenika Fidifarma, preuzeti i Multivitu, regionalni brend dodataka prehrani u vlasništvu Atlantic Grupe, čiji je proizvod Multivita vitamin C lider na ruskom tržištu.  "Atlantic Grupa prodajom Fidifarma nastavlja sa strategijom dezinvestiranja non-core segmenata poslovanja.

Riječ je o uspješnoj kompaniji s kvalitetnim brendovima koji s dodatnim fokusom imaju još veći potencijal rasta. U PharmaS-u smo našli partnera koji prepoznaje i vrijednost brenda Dietpharm i ljudi koji iza njega stoje, kao i prostor za dodatni razvoj poslovanja", istaknula je potpredsjednica Atlantic Grupe za Poslovni razvoj i strategiju Lada Tedeschi Fiorio. 

Jerko Jakšić, predsjednik uprave PharmaSa istaknuo je da vrijednost brenda Dietpharm predstavlja fokus njihovog budućeg razvoja. "Ovom akvizicijom osnažuje se položaj PharmaS-a na tržištu regije unutar Consumer Health Care poslovanja", kazao je  Jakšić.  Fidifarm je u 2018. godini ostvario prihod od prodaje u visini od 70 milijuna kuna, dok je Multivita u istom periodu uprihodila oko trideset milijuna kuna. Zaključenje transakcije očekuje se krajem godine, a iznos kupoprodaje nije objavljen. Atlantic od početka prošle godine provodi strategiju fokusa na svoje glavne kategorije i brendove, robu široke potrošnje, distribuciju te ljekarnički lanac Farmacia.

Komentirajte prvi

New Report

Close