Radoš i Pusić predstavili u Rijeci program HNS-a za europske izbore

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. travanj 2014. u 14:49
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Kandidat HNS-a na zajedničkoj listi Kukuriku koalicije za Europski parlament Jozo Radoš danas je, u društvu predsjednice stranke i potpredsjednice Vlade Vesne Pusić,predstavio program za izbore za Europski parlament.

Kandidat HNS-a na zajedničkoj listi Kukuriku koalicije za Europski parlament Jozo Radoš danas je, u društvu predsjednice stranke i potpredsjednice Vlade Vesne Pusić, na tribini u Rijeci predstavio program za izbore za Europski parlament.

Predsjednica stranke Vesa Pusić je rekla da su dva cilja HNS-ove kampanje: biranje Joze Radoša u Europski parlament i promoviranje Marina Vučića, koji dolazi iz Varaždinske županije, u prepoznatljivog hrvatskog političara.

Jozo Radoš kazao je da će u Europskom parlamentu nastojati da njegovo područje djelovanja bude praktično: omogućavanje boljeg poslovanja malih i srednjih poduzeća, zapošljavanje, rast, energetika koja bi trebala dovesti do jeftinije energije i zajedničkog tržišta.

Na upit kako motivirati ljude za izlazak na izbore, Radoš je kazao da treba naglašavati važnost Europskog parlamenta i širinu njegove nadležnosti i odluka, koje se tiču svih građana Europe i Hrvatske.

Dodao je da je problem slabog odaziva na izbore prisutan i u Europi, te da i kandidati trebaju dati svoj doprinos tako da govore o razumljivim temama, koje se doista rješavaju u Europskom parlamentu.

Dodao je da je pred nama važan proces približavanja susjednih zemalja Europskoj uniji te da bi zastupnici u Europskom parlamentu na tom području mogli dati veliki doprinos.

Kandidat HNS-a Jozo Radoš treći je na zajedničkoj listi Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP), Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata (HNS), Istarskog demokratskog sabora (IDS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU).

Komentirajte prvi

New Report

Close