Radnicima Zagrebačkog holdinga 3500 kuna za Božić, 616 kuna više nego lani

Foto: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U SSKH-Zagrebački holding su pojasnili kako su odlukom 'preimenovanja' božićnice u nagrade na dobitku i zaposlenici Holdinga, ali i Grad.

Zaposlenici Zagrebačkog holdinga, Čistoće, ZET-a i Zagrebačkog velesajma mogu zadovoljno trljati ruke i, za razliku od prošle godine, bez stresa dočekati nadolazeće blagdane, piše RTL.

Razlog tome je što su u utorak predstavnici sindikata u Gradskom poglavarstvu uspostavili dogovor s gradonačelnikom Milanom Bandićem da im ove godine ne bude isplaćena božićnica već nagrada u visini od 3500 kuna dok je božićnica, koja im je zagarantirana kolektivnim ugovorom, iznosila 2880 kuna.

Omogućila im je to, kao i ostalim poslodavcima, odluka Vlade donesena početkom studenog kojom se neoporezivi dio davanja poslodavaca poput božićnica, regresa ili uskrsnica, povećava s 2.500 kn na 7.500 kn.

U SSKH-Zagrebački holding su pojasnili kako su odlukom 'preimenovanja' božićnice u nagrade na dobitku i zaposlenici Holdinga, ali i Grad. Kažu kako se isplaćuje nagrada jer je u cijelosti neoporeziva, pa će Holding umjesto da plati 25 milijuna poreza na božićnice, zaposlenicima isplatiti  ukupno pet milijuna i još uštedjeti 20 milijuna.

Osim nagrada, na kojima će im brojni radnici i zaposlenici drugih firmi pozavidjeti, u utorak je isplaćen i dar za Sv. Nikolu onim radnicima koji imaju djecu do 15 godina starosti.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve